Машината в Сърница не е прегряла. Тя е спряла след

...
Машината в Сърница не е прегряла. Тя е спряла след
Коментари Харесай

ЦИК се обяснява за прегрялата машина в Сърница

Машината в Сърница не е прегряла. Тя е спряла след 10.30 ч., на не в резултат на температурата. Всъщност температурата не е била толкоз висока в помещението. Това пояснения даде зам.-председателката на ЦИК Росица Матева, представена от Българска национална телевизия. Повод беше машината за гласоподаване в Сърница, за която се появиха информации, че е прегряла в жегата. Снимки демонстрираха по какъв начин два вентилатора охлаждат устройствата в Сърница в деня на частичните избори.

Матева съобщи, че за идващите избори ще предложи да се търсят пространства, в които да не се покачва толкоз доста температурата.

Едната от машините е спряла заради механически аргументи - тъй като в продължение на 5 минути никой не е дал своя вот, изясни още Матева.

" Категорична беше председателката на общинската комисия, че машината не е спряла в резултат на прегряване, по-късно са обезпечени вентилатори, само че е имало и отворени порти и прозорци, с цел да се охлажда помещението ", сподели още зам.-председателят на ЦИК.

Навсякъде гласуването върви умерено, няма напрежение, няма спрели машини. Няма получени сигнали, като се изключи този от Сърница, сподели още Матева. По думите на Матева тези машини се употребяват за гласоподаване в страни от Южна Америка, където няма климатизация на пространствата, там се гласоподава в това число в джунглите, в планините и не е проблем за машината да работи при висока температура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР