Машината“ на Кох, която подхранва най-мощната донорска мрежа в консервативната

...
Машината“ на Кох, която подхранва най-мощната донорска мрежа в консервативната
Коментари Харесай

Най-мощната дясна донорска мрежа се изправя срещу кандидатурата на Тръмп за президент

„ Машината “ на Кох, която подхранва най-мощната донорска мрежа в консервативната политика на Съединени американски щати, се афишира за част от напъните на NeverTrump (Никога Тръмп) за президентските избори през 2024 година, целящи да откажат на някогашния президент Доналд Тръмп от желанието да бъде за трети път претендент за Белия дом. Това написа колумнистът Филип Елиът в Yahoo.

Мрежата е основана от милиардерите индустриалци Чарлз и Дейвид Кох. Дейвид умря през септември 2022 година

В декларация, оповестена в скорошен меморандум до чиновници и деятели, не се загатва категорично Тръмп, само че от тона в посланието на основния изпълнителен шеф на Americans for Prosperity (AFP) Емили Сайдъл излиза наяве, че всеобщият колос, който тя управлява, няма проекти да бъде въздържан състезател в републиканската политика, когато става въпрос за Белия дом.

„ Страната ни би трябвало да преодолее актуалната политическа обстановка – би трябвало да обърнем страницата на последните няколко години “, написа тя. „ Ако желаеме да избираме по-добри хора, имаме потребност от по-добри претенденти. И в случай че желаеме по-добри претенденти, би трябвало да се включим в изборите по-рано и допълнително първоначални избори. “ – добавя  Емили Сайдъл.  

Политиката на президента Доналд Тръмп провокира смесени усеща в структурите на AFP - намаляването на налозите и промяната на наказателното правораздаване им харесваше, само че не и напъните на администрацията във връзка с имиграцията и изолационизма. Много от апологетите на Тръмп в орбитата на Кох се разгневиха на някогашния президент поради смъртоносната офанзива на Капитолия на 6 януари 2021 година. Това беше последната капка за мнозина, тъй като опасността, представлявана от водач, който не зачита върховенството на закона, беше прекомерно огромна, с цел да бъде подценена. А върховенството на закона е ключът към донорите на свободния пазар, централен въпрос за орбитата на Кох, акцентира журналистът.

„ И с цел да напишем нова глава за нашата страна, би трябвало да обърнем страницата на предишното. Така че най-хубавото нещо за страната би било да има президент през 2025 година, който съставлява нова глава ”, написа Емили Сайдъл. Нова глава значи Тръмп да не тормози Републиканската партия, с цел да я подчини за трети опит да влезе в Белия дом.

„ AFP Action е подготвена да поддържа претендент на републиканските първоначални президентски избори, който може да поведе страната ни напред и който може да завоюва. “ – гласи меморандумът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР