Мъртвопияни, Кирил Стоянов и Цанко Петрунов нанесли над 20 удара

...
Мъртвопияни, Кирил Стоянов и Цанко Петрунов нанесли над 20 удара
Коментари Харесай

Обвинени в убийството на уличен артист в центъра на Пловдив застават пред съда

Мъртвопияни, Кирил Стоянов и Цанко Петрунов нанесли над 20 удара на бездомника
Обвинените в убийството на бездомника Лалко Джурков в региона на Джумая джамия в Пловдив се изправят пред съда. 
Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт против Кирил Стоянов, на 45 година, и Цанко Петрунов, на 44 година, в който се твърди, че на 7 юли м. г.  в съучастничество те съзнателно са умъртвили 55-годишния мъж.  Петрунов е работил при изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан на отнемане от независимост за умишлени закононарушения.

Двамата обвинени се познавали и постоянно употребявали алкохол в региона на градинката на Джумая джамия в Пловдив. Там постоянно обитавал и Лалко Журков. Той също пиел и около познанството си с Кирил Стоянов се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. „ Цанко Лавренов “. Журков имал регистрация за „ махленски актьор “, за което имал и карта. Той бил женен, само че със брачната половинка му не живеели дружно. Водел бездомнически метод на живот.

Към 15 часа на 6 юли 2021 година Журков се намирал в региона на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, измежду които и малолетно момиче. Бездомникът се доближил към тях, хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и почнал да го опипва. Това било видяно от намиращия се наоколо Цанко Петрунов, който се възмутил и уведомил полицейски патрул. Петрунов съобщил за видяното и на Кирил Стоянов, който също се ядосал от държанието на Лалко Журков. Двамата решили да го санкционират, като му нанесат побой.

Започнали да го удрят с ръце по главата към 22,30 часа. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата му нанесли повече от 20 удара. В един миг Лалко Журков паднал на земята и не съумял да стане. Кирил Стоянов и Цанко Петрунов видели, че е в безпомощно положение, само че не му помогнали, а седнали наоколо и траяли да използват алкохол. Минаващи край тях очевидци подали сигнал в полицията за случая. Пристигналият на място медицински екип открил, че Журков. е умрял от пострадванията при побоя.

От задържането си Стоянов и Петрунов са в пандиза. Предстои Окръжен съд – Пловдив, да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР