Мъртви медузи покриха плажоветеПреди бурята в Бургаско морето се отдръпнало

...
Мъртви медузи покриха плажоветеПреди бурята в Бургаско морето се отдръпнало
Коментари Харесай

Морето се отдръпнало с 5 метра край Бургас преди супербурята

Мъртви медузи покриха плажовете

Преди бурята в Бургаско морето се отдръпнало с към 5 метра във вътрешността. Явлението се назовава " сейша " или стояща вълна, след което още веднъж се връща в първичното си състояние, оповестява Meteo Balkans.  

Феноменът е запечатан на видео от жители. 

На фона на общо намаляване на атмосферното налягане през миналото денонощие дават съображение да се одобри, че съмнението на морето е вследствие на внезапното изменение на атмосферното налягане т.е. следена е появяването на сейша.

Сейшите са свободни съмнения на водата в затворени или полузатворени водни басейни (морета, езера или огромни водоеми, както и в обособени техни части), които стават по инерция след преустановяване на въздействието на външните сили, в тази ситуация атмосферното налягане. 

През целия ден синоптичната конюнктура над Балканския п-ов и западната част на Черно море е една и съща – област от ниско налягане, с постепенно движещ се леден атмосферен фронт. Рязкото изменение на налягането евентуално е резултат от местни термични и динамични аргументи – нееднаквото нагряване на земната повърхнина, придвижването на въздушните маси в свободната атмосфера и циркулацията на въздушните течения в системата на атмосферния фронт, изясняват от Meteo Balkans.



Видео: Владимир Тенев/Meteo Balkans

Мъртви медузи се появиха на брега в Бургаско след мощното неспокойствие и ураганният вятър през вчерашния ден. Феноменът не е нов, само че мащабът в никакъв случай не е бил толкоз огромен.

Умрели медузи се виждат на плажа сред Поморие и Несебър след жестокия вихър, който връхлетя района в късния следобяд с ветрове сред 120 и 130 км/ч. в обитаемоте места.



Снимка: Венцислав Христов/Фейсбук
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР