Мъртва мечка е открита в района на Доспат. Животното е

...
Мъртва мечка е открита в района на Доспат. Животното е
Коментари Харесай

Откриха мъртва мечка в района на Доспат

Мъртва мечка е открита в региона на Доспат. Животното е открито след подаден сигнал на незабавния телефон 112 и последвала инспекция в региона на село Чавдар от специалисти на Регионалната ревизия по околна среда и води в Смолян и чиновници при Търговско предприятие ДГС – Доспат.

" При инспекцията е открита мъртва кафява мечка (Ursus arctos). Екземплярът е млад мъжки, в целокупност, без изчезнали органи, като гибелта е настъпила преди няколко дни ", съобщиха от екоинспекцията в Смолян.

При първичния оглед не е открита повода за гибелта. За изясняване на събитията по случая е сезирана прокуратурата.

Кафявата мечка е тип, включен в приложение №3 на Закона за биологично многообразие, маркиран със знак (*) и за него се ползват наредбите на член 278д от Наказателния кодекс – " Който незаконно унищожи, повреди, държи, придобие или отчужди образец от европейски или международно застрашени диви гръбначни животни или образец от тип по приложение №3 към Закона за биологичното многообразие, означен със знак (*), се санкционира с отнемане от независимост до пет години, както и с санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв. ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР