Мартин Табаков Има неща, които просто знаеш, че са правилни.

...
Мартин Табаков Има неща, които просто знаеш, че са правилни.
Коментари Харесай

Предстои ли разбъркване на картите преди вота, след кандидатурата на Лилков?

Мартин Табаков

Има неща, които просто знаеш, че са верни. И правиш избор, а не тънки сметки. As simple as that. 

Вили Лилков е човек-биография, с ясна гражданска, политическа и научна поредност. Изобличил тоталитаризма и на дело, и на дума. По-гражданин от толкоз доста софиянци. От този вид хора, за които гласуваш, не тъй като те са като теб, а тъй като ти искаш да си като тях. Обратното на популизма и духа на времето, гърчещо се от националистически и демократични конвулсии. Константин Стоилов на нашето времето: един надълбоко честен и редовен човек.

Убеден съм, че Вили Лилков ще се отнесе с почитание към своя главен конкурент, претендента на ПП/СС, който е сполучлив бизнесмен. Но в случай че позициите на Вили са ясно проследими обратно във времето, то това не е по този начин в тази ситуация с номинацията на демократичните обединения. Те ни оферират котка в чувал; ние не знаем дали тя е черна или бяла, дали лови мишки или не. Единствено знаем, че чувалът е на Държавна сигурност. А преди стартъпите са били сатрапите.

Но знаем и друго: вторият мандат на Румен Радев е индикативен за компрометираната преценка на демократичните партии. Нека претендентът на ПП/СС ни даде своята оценка за ръководството на Йорданка Фандъкова, само че дано ни запознае и с тази си за Румен Радев. Нямаше да питаме, в случай че знаехме. Така както сме наясно с тази на Вили Лилков, който през цялото това време бе от вярната страна на историята. 

Нека дружно всички, които другояче се ненавиждаме, да стискаме палци в името на общото ни богатство, че нито Тома Биков ще стартира да ръководи бизнеса на Васил  Терзиев, нито вторият ще менажира публичните делта на столицата ни. Всеки един от двамата може да се окаже кадърен и в другото, само че аз като закостенял човек постоянно съм предпочитал опита пред опита. Понеже камъкът си тежи на мястото. 

В тази другояче флуидна и вятърничава среда, Вили Лилков е тъкмо това: камък, който си тежи на мястото.

Подкрепям Вили Лилков за кмет на моята родна София. Но въпросът тук не е в поддръжката ми, а че чрез кандидатурата си той ми дава опция да защитя личната си еднаквост. Това става точно посредством изборите, които вършим. Те са като наша визитка, която даваме на света.

На идващите избори за кмет на София на моята ще написа тъкмо това: един честен и благодетелен човек.

Евгени Петров

Издигането на Вили Лилков даде на Борисов един избор повече.

***

След концепцията за издигане на Вили Лилков за кмет на София и последвалите мнения ми прави усещане следната разлика: Докато след оповестяването на кандидатурата на Васил Терзиев последва незабавна отрицателна реакция от сини последователи (вкл. и симпатизанти на ПП/ДБ) към предишното на претендента, т. е. против самата кандидатура, то при Вили Лилков рецензиите не са ориентирани против самия него, а против тези, които го поддържат. Обвиненията към тях са, или че или са остарели романтици, които живеят в предишното, или че „ абе там нещо са свързани с ГЕРБ “.

Показателно е.

След идеологическия неуспех с Радев, последвалите благосклонности към Мая Манолова и ръководството с Българска социалистическа партия, както и колаборацията с „ врага “, освен ГЕРБ се нуждаят от изпиране. Но това е тематика за по-сериозен разбор. Засега за алтернативата въпреки всичко питайте Костов.

Асен Генов

Добро утро! Напълно разумно е, откакто ППДБ издигат претендент, който би провокирал по-малко разногласия и по-голяма готовност (независимо от посоката), в случай че беше повдигнат от Българска социалистическа партия, ГЕРБ да поддържат претендент, който би събрал повече поддръжка от сегашния на ДСБ в техни води.

Да го обясня ли отново?

На маймуни ни направиха нас, гласоподавателите.

Остава единствено да забележим кого в действителност ще припознаят и ще поддържат или повдигнат ГЕРБ.

Българска социалистическа партия не ги мислете! Прекръстете се Нинова да ги води допустимо най-дълго.

Петров Петър

ППДБ, нямате доста време за размисъл. Не е късно! Оттеглете оспорвания претендент за кмет В. Терзиев! Решението за издигането му беше взето небрежно и на мрачно. Лявоцентристките партии в обединението надделяха  с предлагането на този другояче сполучлив предприемач.

ППДБ, подкрепете Вили Лилков, повдигнат от недоволните от вашия избор. Така ще докажете, че сте демократична коалиция, която умее да прави крачка обратно. Вече доказахте това си качество с огромния компромис поради желаните от вас промени, да сте в една люлка с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Доводът, че преди време Вили Лилков не тръгнал след Радан Кънев и останал в обединението на РФ с ГЕРБ, към този момент е недействителен. В момента недоволните от тогавашното решение на Вили Лилков, са освен с ГЕРБ, само че и с проклятието на българската народна власт - Движение за права и свободи. Вили Лилков в никакъв случай не е позволил да седне на една маса с Делян Пеевски, а вие го вършиме постоянно.

ППДБ, опомнете се, до момента в който е време. Изборът ви на претендент с татковци и дядовци в Държавна сигурност, а също с директна родствена връзка с последния общоприет секретар на Българска комунистическа партия Петър Младенов, е подбуден от други, не на дясното пространство ползи. Направете верния избор, с цел да не попадне властта в София в ръцете на Българска социалистическа партия или ГЕРБ. Във всички случаи единият от техните претенденти ще бъде подсилен от тумора в българската политика Движение за права и свободи...

Аспарух Илиев

Издигането на кандидатурата на Вили Лилков за кмет на София ще активизира прочут антикомунистически идеологически-обусловен избор, което просто беше явно, че ще стане. Да прозреш това и да си подготвен в бизнеса се назовава contingency planning (ако приемем, че заплашва съществено вота за другия претендент на опозиционните сили в София) и надали можем да се сърдим на някого. Оттук нататък основно остава позиционирането на Борисов и ГЕРБ, които, в случай че поддържат Лилков, ще разбъркат доста съществено идния избор. Всъщност ние не знаем дали Лилков е анти- или про-ГЕРБ претендент. Познаваме индивида Лилков, за който софиянци имат положително мнение. Иска ми се, обаче, полемиката да " слезе " от равнището на политически и идеологични " обети " в действителното експертно поле.

Невяна Евгениева

Щото няма по какъв начин да изкарат Вили Лилков путинист или да го свържат със фамилното им Държавна сигурност, в този момент тактиката на гениите от Политическа партия е да го изкарат гербер. Напълно предвидимо, предвид на когнитивния им потенциал.

Като изключим шизофренията, че точно те са в коалиция с ГЕРБ и перат усърдно ББ, Лилков е на политическата сцена от десетилетия и, за разлика от шумкарския внук, цялостен живот има кристално ясни и поредни политически и публични позиции. Помията, обаче, ще залее още веднъж най-достойните ни представители.

Déjà vu.

Явор Дачков

Вили Лилков е най-логичната кандидатура на градската десница. Изключително способен и квалифициран човек за кмет. Най-разумно е ПП-ДБ да отдръпват Васил Терзиев и да застанат зад Вили Лилков.

Петър Калинов

Кандидатурата на Вили Лилков, несъмнено, е друга работа. Която идва да покаже какъв автогол за ППДБ е една друга кандидатура. По-специално за Демократична България и напълно особено за моите хора от Демократи за мощна България. Защото Политическа партия с дейностите си от ден на ден оставят в мен усещането, че Щирлиц се труди и в тяхната градинка...

Десислава Банкова

Родните либералстващи болшевики през днешния ден са мощно раздразнени от обстоятелството, че други хора, определящи се за десни демократи, предизвикват подписка за издигане на Вили Лилков за кмет на София. Наричат това " интензивно мероприятие " (понятие от арсенала на ДС) против Васил Терзиев, а основателите, както и самия Вили Лилков - гербаджии. Обвиняват ги те, чиито политически избраници са в (не)коалиция с ГЕРБ.

Това не е ли малко шизофренно!? И белким те не желаят да имаме право на избор сред конкуриращи се претенденти? Да не би да чакат всички заедно под строй да гласуваме за светлото бъдеще, което ни дава обещание техният привързан с Държавна сигурност - по линия на своите възходящи родственици - претендент!?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР