Мартин Божанов-Нотариусът присъстваше на коледния банкет на Софийската районна прокуратура

...
Мартин Божанов-Нотариусът присъстваше на коледния банкет на Софийската районна прокуратура
Коментари Харесай

Потвърдено: Мартин Божанов-Нотариуса е присъствал на коледно прокурорско парти

Мартин Божанов-Нотариусът присъстваше на коледния прием на Софийската районна прокуратура в Банско, само че не е разговарял с никого от обвинителите. Това бе доказано от районния прокурор Георги Обидимски по време на чуването пред прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, обвързвано с хипотетичния кръг за нерегламентирано въздействие в правосъдната система.

Обидимски разясни, че по-късно схванал идентичността на Божанов и бил угрижен за наличието му на служебно събитие. Партито се провело към края на 2021 година в Банско , като до в този момент съвсем всички участници отхвърлят, че са разпознали или видели Нотариуса на банкета. Според тях разбрали за Божанов и юрист Велимир Атанасов едвам след убийството на Нотариуса.

Обидимски съобщи, че не е забелязал Божанов да се среща с някого или да търси контакт . Той спомни, че на събитието участвал и юрист Велимир Атанасов , който си е приказвал както с Божанов, по този начин и с някогашния областен прокурор на София Невена Зартова.

„ Ако бях познавал участниците, нямаше да участвам на банкета “ , добави Обидимски.

Неговият сътрудник Пламен Петков също удостовери наличието на Мартин Божанов на банкета.

„ Нямам спомен къде стоеше, само че на място разбрах кой е “ , изясни обвинителят.

По отношение на публикация, която го дефинира като лицето, което поканило Божанов, прокурор Петков отхвърли тези изказвания .

„ Не съм имал преписки и каузи с Божанов през годините “ , съобщи Петков, като добави, че Божанов му бил показан от Велимир Атанасов като прочут.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР