Мартин Божанов - Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали семейството

...
Мартин Божанов - Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали семейството
Коментари Харесай

Нотариуса изнудвал Арабаджиеви за 1 млн. лв., пишело в доклада, който депутатите четат

Мартин Божанов - Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали фамилията на Ветко и Маринела Арабаджиеви и сина им Вълчо за над 1 млн. лева Това пишело в отчет, който депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за следствие на активността на Нотариуса към този момент четат. Той им е бил предаден през днешния ден от ръководителя на комисията Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", написа 24chasa.bg.
Прочетете още
В отчета не се споделя защо е изнудвано тъкмо семейство Арабаджиеви, само че евентуално е около повдигнатите им през 2020 година обвинявания за незаконна група за данъчни измами. Те дълго време престояха в ареста, откакто бяха арестувани през 2019 година в Барселона с европейска заповед за арест. Самото дело продължава да се точи, макар че КПКОНПИ към този момент загуби такова за конфискация на парцели на фамилията.

Нотариуса сполучливо е изнудил за 1 млн. евро пък предприемача, който се занимава със селскостопанска техника Румен Лазаров, твърди още отчетът, описаха народни представители. Освен това Божанов сполучливо взел участие в набедяването на сегашния брачен партньор на някогашната си жена Адриана - Евгени Симеонов. През 2017 година против мъжа, прочут с прозвището Генчо Люлинския стартира дело за незаконна група за поръчкови отвличания.

Докладът разказва и групата на Мартин Божанов и загатва и имената на прокурори и съдии, които сигурно били посещавали SS клуб на Нотариуса. Тези имена в огромната си степен повтарят имената, изтекли в медиите преди седмица. " 24 часа " съумя да беседва с множеството прокурори и съдии, които се свързват с клуба, само че те отхвърлиха всякакво другарство с Нотариуса. Заради това и няма да публикуваме имената им до момента в който не бъдат оповестени публично от проверяващ орган.

Докладът, който депутатите четат обаче също приказва за интимна връзка сред Атанасов и Зартова. Като се казвало, че Божанов я взел под крилото си и станал " гуру " на прокурорката. Впоследствие той й показал да назначи за свои заместници в Софийската районна прокуратура Тодор Куюмджиев, Иван Стефанов и Борислав Георгиев и й дал концепцията да си направи минипрокуратура с отдел " Специализиран ". Твърди се още, че Зартова е указвала на прокурорите по какъв начин да приключват делата, които интересували Божанов.

В резултат Невена Зартова доста подобрила своето финансово положение и даже придобила първокласен парцел в отдалечен Тайланд, твърди още отчетът, който е раздаден на депутатите.

Междувременно пък един от заместниците на Зартова Иво Илиев съумял да се инфитрира в градската прокуратура, твърди още отчетът. Той бил сътрудник на въздействие за Нотариуса, макар че СГП пък била овладяна от другата група към някогашния следовател Петър Петров - Пепи Еврото, споделя още документът.

Нотариуса е имал мрежа и в Софийски градски съд, твърди още документът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР