Мартин Божанов-Нотариуса е бил секретен сътрудник на оперативен служител от

...
Мартин Божанов-Нотариуса е бил секретен сътрудник на оперативен служител от
Коментари Харесай

Гешев: Мартин Божанов е бил секретен сътрудник в Трето районно управление

Мартин Божанов-Нотариуса е бил конфиденциален помощник на действен чиновник от стопански отдел в 3-то РПУ в София. Това твърди някогашният основен прокурор Иван Гешев в " Дневен ред " пред Миролюба Бенатова и Генка Шикерова.

" Не е слух. Потвърдиха ми го хора. Да кажем, че 80% е правилно и 20% погрешно, да кажем - непроверена информация ", разяснява достоверността на изказванието си Гешев.

По думите му, откакто се е случил абсурдът, служителят на Министерство на вътрешните работи е бил помолен да стане квартален служител на реда, с цел да не се разраства още повече казусът, само че той е напуснал, споделя Гешев. От думите му обаче не излиза наяве дали е напуснал районното ръководство или въобще системата на Министерство на вътрешните работи.

Гешев не показва по име и кой е бил водещият служител на реда. " Когато си конфиденциален помощник, в случай че някой работи против теб в цялата страна, незабавно се уведомява управителният служител на реда. По този метод има подкрепи и го предизвестяват ", изясни някогашният основен прокурор Иван Гешев.

Темата за това дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник или конфиденциален помощник на Министерство на вътрешните работи, поради което е употребил чадър, е повдигана неведнъж след убийството му, само че от Министерство на вътрешните работи към момента не са дали формален отговор на въпроса. Още в средата на февруари арбитър Владислава Цариградска от Плевенския областен съд съобщи в изявление за " Нова телевизия ", че е сигурна, че убитият в края на януари Мартин Божанов-Нотариуса е бил скришен помощник на Министерство на вътрешните работи. По думите ѝ той е имал водещ началник, който по неофициална информация е освободен напълно неотдавна от служба в Трето районно ръководство в София. Тя обаче не назова името му.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР