Мартин Божанов - Нотариуса е бил разстрелян вътре в комплекса

...
Мартин Божанов - Нотариуса е бил разстрелян вътре в комплекса
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Убиецът на Нотариуса го дебнел на паркинга на Глория палас“?

Мартин Божанов - Нотариуса е бил разстрелян вътре в комплекса „ Глория палас “ в кв. „ Горна баня “.  Убиецът е съумял да се промъкне, когато охранителите се сменяли. Версията, че закононарушението е осъществено през оградата, е малко евентуална, защото тя е висока и е мъчно да се преодолее. Това обясниха пред Lupa.bg столични криминалисти.



Спорно е оръжието, с което е осъществено убийството. Предположенията са две – че е станало с немския Parabellum, с диаметър 9 mm или с „ дамски револвер “, който е малокалибрен. Парабелумът гърми мощно, поради което не е подобаващ за поръчкови убийства. Малокалибреният с нищо не отстъпва по качества на другите къси оръжия. Любопитно е, че с него е осъществен разстрелът на американския президент Джон Кенеди на 22 ноември 1963 година.

Комисията " Уорън ", която проверява събитията към гибелта на Кенеди, стига до извода, че Осуалд е изстрелял самичък двата патрона по Кенеди от близкото учебно книгохранилище.



Докладът на Пол Ландис, сътрудник на тайните служби, слага под подозрение " теорията за единствения патрон " на комисията " Уорън ". Според нея един от три патрона е пронизал врата на Кенеди, преди да се забие в губернатора на Тексас Джон Конъли, който е бил на предната седалка, ранявайки го в гърба, гърдите, китката и бедрото.

Смайващо е, че комисията " Уорън " в никакъв случай не е говорила с Ландис, макар че той се е намирал в сходна непосредственост до събитието. 88-годишният през днешния ден мъж е мълчал по тематиката в продължение на 60 години. В записките си " Последният очевидец " Ландис написа, че не желае да популяризира тайни теории за гибелта на Кенеди. Но защото отхвърля изказванието, че единствено един патрон е можел да аргументи толкоз провали, това значи, че Осуалд не е бил единственият стрелец на 22 ноември 1963 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР