Мартин Атанасов представи България изключително достойно на първия по рода

...
Мартин Атанасов представи България изключително достойно на първия по рода
Коментари Харесай

Мартин Атанасов носи първи точки в борбата за олимпийска квота в скейтборда

Мартин Атанасов показа България извънредно почтено на първия по рода си Европейския шампионат по скейтборд, който се организира в град Нижни Новгород, Русия, и дава точки в борбата за Олимпийски квоти.

В извънредно тежка конкуренция младият ни гений сподели самочувствие и убеденост, като направи непогрешим втори рън и се подреди на влиятелното 25-о място от над 60 участника от 44 европейски народи.

След първото място, което Марти завоюва на мощното интернационално съревнование в Словения – Flow Graind, през месец май, той сложи страната ни и себе си солидно на интернационалната скейтборд сцена. Последва положително показване на най-голямото събитие в Европа през последните 25 години – Mistic Cup 2019, което се състоя в Прага, Чехия.

С насъбрания опит през годината Българската Скейтборд Федерация без съмнение изпрати 16-годишния скейтър на най-големия конгрес за годината, който носи точки за квалификациите на идните Олимпийски игри в Токио през 2020-та. Скейтбордът е един от новите спортове, които се включват в олимпийската стратегия за разпространение на Игрите измежду по-младата публика.


Липсата на шанс или по-скоро 2 секунди лишиха Мартин от присъединяване на полуфиналите, където се класират първите 24 състезатели от квалификациите. Той бе един от единствено пет участника, които не паднаха от скейта си през цялата минута, само че за жалост последният и един от най-силните трикове за деня - бексайд 360 бе изпълнен тъкмо когато времето му изтече и съдиите не го взеха в поради при оформяне на окончателната оценка.

Въпреки всичко цялото скейтборд общество в България е доста гордо с представянето на Марти и никой не се съмнява, че на идващото му присъединяване ще го забележим във финалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР