Мартенички, които могат да бъдат посадени и да се превърнат

...
Мартенички, които могат да бъдат посадени и да се превърнат
Коментари Харесай

Живи екомартеници набират популярност в Бургас


Мартенички, които могат да бъдат посадени и да се трансфорат във живи цветя, станах доста известни в Бургас. Изработват ги хора с увреждания и самотни майки.

Идеята за мартеничките-цветя хрумва на дизайнера Жанина Костадинова, до момента в който търси метод по какъв начин да създава без да замърсява природата.

" Всички празнични промишлености генерират голямо количество боклуци и ние започнахме да се чудим какво да създадем, тъй че след нас не просто да не остават отпадъци, а да остане нещо красиво, каквото е цветето, което ще поникне ", изясни Жанина Костадинова, дизайнер към обществено дружество " Морски знаци ".


За основа употребяват остаряла технология на ръчно правена, биоразградима хартия, в която са вложени разнообразни семена. Какво цвете ще поникне от мартеницата остава изненада, до момента в който не бъде посадена.


В общественото дружество творят самотни майки и хора с увреждания. Веселина е оперирана от израстък в мозъка. Щастлива е, че основава хубост, която радва.

" Работим с огромно предпочитание, влагаме нашата обич към всички ", споделя Веселина Михова.


Всяка от мартеничките е наречена и с доброжелание – за благополучие, шанс или обич.

" Освен цвете, с мартеницата посаждаме и нашето благопожелание към околните, към себе си и по този начин оставаме с вярата да се сбъдне ", изясни Жанина Костадинова.


Първата партида от живи екомартеници е изкупена за часове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР