Марсоходът Пърсивиърънс достигна повърхността на Червената планета. Мисията му е

...
Марсоходът Пърсивиърънс достигна повърхността на Червената планета. Мисията му е
Коментари Харесай

Марсоходът на НАСА кацна успешно на Марс

 Марсоходът " Пърсивиърънс " доближи повърхността на Червената планета. Мисията му е да търси доказателства, че на Марс е имало живот.

  " Пърси " кацна в огромен кратер, който е кръстен със славянската дума Езеро. Смята се, че в далечното минало, това е била делтата на река на марс, заяви " Нова ". 

" Пърси ", както назовават марсохода, е най-големият и комплициран роувър на НАСА. Той тежи един звук и се задвижва с плутоний. Насочил се е към сложен за кацане терен в част от антично речно корито. Там ще събере сред 30 и 40 скални проби. Те ще бъдат върнати на земята от различен уред, най-рано през 2031 година

" Тази задача е невероятна - просвета, технологии и връщане на пробите назад на Земята. Това също е част и от по-големите ни проекти за изследване. Те включват схващане на Марс и еволюцията на Марс, дали е имало живот, само че също и подготовка за възможни човешки задачи на Марс. Това е една стъпка по пътя на нашето пътешестване за реализиране на тази цел. И това е значима стъпка ", съобщи Стив Юрчик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР