Марсоходът на НАСА „Кюриосити” успя да заснеме най-детайлната панорамна снимка

...
Марсоходът на НАСА „Кюриосити” успя да заснеме най-детайлната панорамна снимка
Коментари Харесай

Марс в детайли: „Кюриосити” засне най-подробната панорама на червената планета

Марсоходът на НАСА „ Кюриосити” съумя да снима най-детайлната панорамна фотография на повърхността на алената планета.

Изображението се състои от над 1 000 самостоятелна фрагмента, снимани в интервала 24 ноември – 1 декември 20 19 година Снимката се състои от 1,8 милиарда пиксела.
Мистериозна дупка на Марс „ може да съдържа живот “ Тя би предпазила организмите от суровите условия на Червената планета
Панорамната фотография е направена с два обектива – с телескопичната леща на камерата MastCam, който разрешават фотографирането на околния пейзаж с огромни детайлности и средноъгълен обектив, който основава гледка с съвсем 650 млн. пиксела по-ниска резолюция, която запечатала и част от самия масрсоход.



Кадрите са направени, до момента в който екипът на „ Кюриосити “ е бил в отмора за празниците и с цел да не бездейства, марсоходът е получил команда да фотографира повърхноста на планетата.

На марсохода са му били нужни 26 часа, с цел да сътвори неповторимото изображение, а графичен програмен продукт е оказал помощ за крайния резултат.
НАСА показа последната разработка на марсохода Мисията му е да търси следи от античен живот на Червената планета
„ Докато мнозина от нашия екип бяха вкъщи, наслаждавайки се на пуйката, „ Кюриосити” създаде този празник за очите ", сподели Ашвин Васавада от НАСА.

Първият опит за панорамна фотография на Марс е от 2013 година, само че тогава изображението е 1,3 милиарда пиксела
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР