Марсилия продължава да не е сред най-щастливите тенис дестинации за

...
Марсилия продължава да не е сред най-щастливите тенис дестинации за
Коментари Харесай

Григор за сравненията с Федерер, решенията в миналото и промените през новия сезон

Марсилия продължава да не е измежду най-щастливите тенис дестинации за Григор Димитров, който през този сезон записа първата си победа въобще във френския град, само че след това отстъпи на Александър Бублик в четвъртфиналната фаза, въпреки че имаше два мачбола. Все отново напредъкът в играта на Димитров е неоспорим от началото на 2023-та и можем да бъдем съществено обнадеждени за идните шампионати с присъединяване на първата ни ракета, а точно Мастърсите в Индиън Уелс и Маями. Самият Димитров не скри, че все още подхожда по по-различен метод, а това несъмнено му носи триумф. Въпросното признание пристигна в изявление пред We Are Tennis, което се организира точно в Марсилия и в него можем да прочетем по какъв начин най-хубавият български тенисист направи една цялостна ретроспекция на досегашния си професионален път в спорта.

За пръв път игра в Марсилия през 2009-а година, когато загуби на старта от Жил Симон. Какво щеше да кажеш тогава, в случай че някой беше ти споделил, че 14 години по-късно към момента ще се състезаваш на най-високото равнище и ще си назад тук в Марсилия?

- Би ми прозвучало изцяло вярно. Прекрасно е да се завръщаш тук-там, от които кариерата ти е почнала. Вярвам в сходни моменти. Важно е от кое място си почнал и къде ще завършиш, само че за благополучие, то към момента съм надалеч от края. Оценявам това, че след 14 години съм още веднъж тук и към момента играя мощен тенис.

Минавайки през всички тези години, то можеш ли да посочиш нещото, с което си най-горд?

- Постоянството да продължаваш напред в интервали, когато на пръв взор не виждаш излаз и си изгубил своята убеденост. Има доста сходни тежки условия, само че постоянно съм намирал нужния кураж да не спирам.

Би ли трансформирал нещо в кариерата си, в случай че в този момент я започнеш изначало?

- Наскоро приказвах с някого по същата тематика. Не съм сигурен дали щях да направя някакви огромни промени. Може би въпреки всичко бих трансформирал някои дребни решения, които ми се е налагало да взема прекомерно бързо.

Сравняваха те с Роджър Федерер и даже носеше прякора " Бейби Фед ". Как гледаш сега на този интервал?

- Това е образец за младите играчи, че никой не би трябвало да носи сходно задължение. Това беше извънредно несвоевременно съпоставяне в моите очи и съм благополучен, че построих лично име.

Новият сезон занапред стартира добре за теб, откакто доближи до полуфиналите в Ротердам и третия кръг на Аустрелиън Оупън, където загуби от бъдещия първенец Новак Джокович. Какво да чакаме от Григор Димитров през новия сезон?

- Най-важното е да бъда здрав. Наслаждавам се на процеса и работя доста крепко. Опитвам се да върша някои неща по-различно, като ще се опитам да играя малко повече отпреди и ще се постарая да изляза от зоната си на комфорт. Това ще ме направи по-добър във всеки един департамент.

В Ротердам игра дружно с Никола Маю. Може ли да ви чакаме още веднъж дружно на корта до края на сезона?

- С най-голямо наслаждение, само че не знам дали той би желал да играе с мен. Несъмнено приказваме за един от най-хубавите тенисисти на двойки въобще. Нико беше страховит състезател и на сингъл, против който съм се изправял голям брой пъти и също така е едно от най-приятните момчета в Тура. Ако той го пожелае, то ще бъда повече от благополучен да си партнираме още веднъж.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР