Марш за правосъдие в подкрепа на Иванчева и заместничката й

...
Марш за правосъдие в подкрепа на Иванчева и заместничката й
Коментари Харесай

Марш за правосъдие в подкрепа на Иванчева и заместничката й Петрова

Марш за правораздаване в поддръжка на Иванчева и заместничката й Петрова
Граждани извървяха дистанцията от НДК до Съдебната палата в София в символ на митинг. Той е проведен от гражданската самодейност "Правосъдие за всеки", които употребяват скандалния развой, който прокуратурата води против отстранения кмет на регион „ Младост “ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Протестиращите се заканиха да блокират придвижването на трамваите 4 и 10.

Председателят на сдружението към самодейността „ Правосъдие за всеки Велислав Величков сподели за БГНЕС, че правото и справедливостта са най-ценните неща в една страна и без тях няма страна.

„ Всички проблеми в страната произтичат от неналичието на дейно правораздаване навременно, обективно и независимо и трайното чувство за липса на правдивост в обществото. Искаме да кажем, че това е по-важно от горивата “, съобщи Величков.

На наш въпрос къде е казусът в правосъдната система и за какво промените, които се вършат не водят до мечтаните от обществото промени, ръководителят сподели, че грешката е заложена още в конституцията, която дава неограничени права на основния прокурор да управлява следствията, да следи надзора за правда и да управлява активността на всички прокурори.

„ В едно комедийно шоу основният прокурор сподели, че всички управляващи са отговорни и когато корупцията е в цялата страна няма какво да направи прокуратурата. Възниква въпросът какво е правила прокуратурата 28 години, с цел да се настани корупцията в цялата страна. Днес се вършат комфортни закони, за точните хора, ползват се изборно. Позволява се да се погасяват по отминалост наказателни преследвания, каузи не приключват по 10-15 години “, изясни Величков.

Той акцентира, че самодейността застава зад отстранената кметица на регион „ Младост “ и заместничката й Биляна Петрова, тъй като това, на което ставаме очевидци е налагане на принуда и изтърпяване на наказване без присъда.

„ Ние не можем да кажем дали Иванчева и Петрова са отговорни или не. Това, което се случва с тях, в случай че не беше толкоз трагично, щеше да е комедиен фарс с техните насилствени ограничения - стартиране, излизане, оковаване в белезници в правосъдна зала, на път за болница. Това е неприемливо за цивилизована и правова европейска страна в 21 в. Нарушени са доста европейски стандарти, доста правила, свързани с правата на арестуваните лица. Освен правото им на напредване нищо друго не би трябвало да им бъде лимитирано “, съобщи той и изясни, че даже и да са с присъди никой няма право на такова унизително отношение по отношение на тях.

„ Аз съм тук, с цел да кажа на българите, че 19 години след 10-ти ноември към момента би трябвало да се борим на живот и гибел за правата и за свободите си. Случаят на тези две дами е следващото доказателство, че не сме свободни. Случващото се в правосъдната зала е цирк, унизителни неща. Пълна бутафория и подигравка на страна. Всички властимащи би трябвало да подадат оставки “, сподели Славянка, която е на митинга.

Тя акцентира, че смяната ще пристигна тогава когато всички разберем, че протичащото се в страната директно визира всеки един от нас. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР