Марсел Хиршер спечели 50-ата си победа в Световната купа по

...
Марсел Хиршер спечели 50-ата си победа в Световната купа по
Коментари Харесай

Хиршер изравни Алберто Томба по победи в Световната купа

Марсел Хиршер завоюва 50-ата си победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 28-годишният австриец победи в слалома в Загреб и се изравни с италианската легенда Алберто Томба на третото място във безконечната ранглиста по извоювани надпревари.

Носителят на огромния бистър глобус за последните шест сезона към този момент изостава единствено от сънародника си Херман Майер (54) и шведа Ингемарк Стенмарк (86).

Хиршер записа трета поредна победа в дисциплината слалом и общо пета от началото на сезона. Успехът му в Загреб пристигна след доста оспорвана и вълнуваща борба със сънародника му Михаел Мат.

Мат беше най-бърз в първия манш, а Хиршер остана втори с закъснение от 0.21 сек. Носителят на Световната купа обаче направи по-добро второ прекосяване по трасето и финишира с общо време 1:50.60 мин., като изпревари своя съотечественик единствено с пет стотни от секундата.

 Хиршер изравни Алберто Томба по победи в Световната купа

Норвежецът Хенрик Кристоферсен добави почетната стълбичка с закъснение от 0.11 сек., откакто даде най-хубав резултат във втория манш.

Хиршер усили задатъка си на върха в генералното класиране. Той събра 674 точки след 17-ото от 37-те надпревари през сезона. Кристоферсен е втори с 580 точки, следван от още двама норвежци - Шетил Янсруд с 480 точки и Аксел Лунд Свиндал с 453 точки.

В борбата за дребната международна купа в слалома води Хиршер с 354 точки и задатък от 78 точки пред Кристоферсен. Мат е трети с 228 точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР