Mars, Inc., един от най-големите производители на храни в света,

...
Mars, Inc., един от най-големите производители на храни в света,
Коментари Харесай

В Mars, Inc. се стремим да предлагаме по-голяма стойност на потребителите

Mars, Inc., един от най-големите производители на храни в света, чието портфолио включва марки като M&M`s, Snickers, Twix, Orbit, Whiskas и Pedigree, продължава да развива устойчивия си бизнес проект и да основава по-приобщаващ и еднакъв свят за всички. Какво възнамеряват в бъдеще и какви са прогнозите за 2023 година предвид на икономическите и филантропичните рецесиите сега, споделя Предраг Милинчич, шеф на Mars за България. Той има забележителен и дълготраен опит в хранително-вкусовата индустрия. Отговаря за всички действия в компанията и съответно пазарите на Балканите. Отличава се с безспорните си лидерски качества, фокус, успеваемост и блян към реализиране на високи резултати. Устойчивият бизнес е в основата на активността на компанията Mars,Inc. Какви са вашите проекти за поддържане на здравето на планетата и обществото, в което живеем?
Преди пет години Mars, Inc. започва проект " Устойчивост за едно потомство ", особено фокусиран върху следните области: здрава планета , която има за цел да понижи общите излъчвания на нездравословни газове, потреблението на сила и въздействието върху околната среда; разцвет на хората , където фокусът е върху зачитането на човешките права, поддръжката на дамите и подобряването на изискванията на живот на всички хора, както и на сътрудниците във веригата за доставки; богатство (Welfare Care) , което има за цел да усъвършенства качеството на хранене и здравето на хората и животните, тъй че те да водят по-щастлив и по-здравословен живот. Тъй като компанията Mars, Inc. участва в 80 страни сприблизително 140 хиляди чиновници и има по-голям въглероден отпечатък в някои страни, потреблението на възобновими енергийни източници и опазването на водата и почвата по цялата верига на доставки е жизненоважно за понижаване на общото влияние върху околната среда по света.

Ангажиментът към тази задача не е неочакван, поради, че Mars, Inc. е фамилна компания с повече от стогодишна история. От самото начало ние имаме вяра, че бизнесът може да процъфтява и да оцелее за генерации напред единствено в случай че хората, с които вършим бизнес - от фермерите, които създават нашите първични материали, до сътрудниците, клиентите и потребителите - също процъфтяват; и никой от нас не може да успее, в случай че планетата, на която живеем, не е здрава.

Компаниите, които влагат в резистентност, с изключение на потребителите притеглят и бизнес сътрудници и чиновници, изключително млади надарени хора, за които е значимо да намерят работа в такива компании. Ето за какво е ясно, че опазването на природата, различните енергийни източници, намаляването на излъчванията на нездравословни газове, кръговата стопанска система и устойчивото ползване са задачите, към които би трябвало да се стремят актуалните компании.
Реклама Вие сте ангажирани с постигането на нулеви излъчвания на нездравословни газове, създавайки по-приобщаващ и еднакъв свят. Какво планирате в бъдеще в тази област?
Водени от задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, ние продължаваме да изпълняваме нашите отговорности, както и задължението да участваме в превъзмогването на световните екологични проблеми. Ангажирахме се да реализираме нулеви излъчвания на парникови газове в нашата верига на цената до 2050 година, което е в сходство с най-амбициозната цел на Парижкото съглашение - да ограничи повишението на световната температура до 1.5°C. Този проект се основава на нашата авансово оповестена упоритост да понижим излъчванията в нашата верига с 67% до 2050 година и удостоверява нашата краткосрочна цел за съкращаване на излъчванията с 27% до 2025 година

Целите, които дефинирахме, бяха основани с фокус върху оптималното понижаване на излъчванията, в това число косвени излъчвания (например бизнес пътувания, излъчвания от клиенти, потребление на продукти), попречване на обезлесяването по цялата верига за доставки, както и обосноваване на сътрудниците да си слагат значими цели за изменението на климата.

Също по този начин се фокусирахме върху виновното ръководство на водата в международен мащаб и си поставихме цели, ориентирани към понижаване на неустойчивото ползване на вода с 50% до 2025 година и унищожаване на потреблението на вода над устойчивите равнища в нашите вериги на цената.

Освен това като компания, която е част от промишлеността за бързооборотни артикули, ние подходихме с изключително внимание към казуса с отпадъците от опаковки. Смятаме, че това е предизвикателство, което заплашва околната среда и изисква нови способи за решаването му. Вярвайки, че няма резистентен артикул без устойчива опаковка, ние се стремим да допринесем за кръговата стопанска система, при която опаковъчният материал не се трансформира в боклук, а се рециклира, употребява се наново или се компостира. За да реализираме нашата цел, ние се обърнахме към науката и преработихме повече от 12 хиляди типа опаковки , което е повече от половината от нашето разнообразно портфолио, с цел да допринесем за повишение на преработването на пазарите, на които оперираме.
Реклама
През 2022 година въведохме разнообразни новости - продажби на едро, както и опцията клиентите да употребяват опаковки за многократна приложимост или контейнери за еднократна приложимост за следващо зареждане. По този метод направихме допустимо спестяването на 480 тона пластмаса годишно, което е в сходство с общата ни цел - да понижим използването на нова пластмаса с 25% до 2025 година

В допълнение към вътрешната работа по редизайн на опаковки в съдействие с държавни управления, неправителствени организации, снабдители и производители на опаковки ние работим за стимулиране на действителна смяна посредством вложения в нови технологии за преработване.

Що се отнася до приобщаването и равенството, което е последната част от вашия въпрос, бих почнал с това, че ние в Mars, Inc. имаме вяра, че първата стъпка към приобщаващо общество е нефилтриран взор в огледалото. Въпреки че приобщаването и равенството са нашите бизнес цели от доста години, знаем, че можем да създадем повече. Разговаряхме с нашите 140 хиляди сътрудници в Mars,Inc., разгледахме по-общата картина, прегледахме политиките и процедурите и нашата I&D тактика и дефинирахме основни цели, които ще ни оказват помощ да реализираме упоритостите си да създадем приобщаващо общество.

Ще посоча няколко образеца. На първо място, ние се стремим да реализираме баланс сред половете в 100% от нашите управителни екипи. Само в района UBBAI, към който принадлежи България, както и 14 други пазара дамите са повече от 46% от чиновниците, до момента в който 50% от управителните ни екипи са дами. За да осъществим нашата задача, ние осигуряваме еднообразно възнаграждение за почти 140 хиляди чиновници и компенсации за поддръжка на фамилиите. Освен това, ние се стремим да реализираме % от минимум 80% (препоръчан от изследването на Mars Associate) от чиновниците да са съгласни с изказванието: " Моята компания цени разнообразни отзиви и хрумвания. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР