Мароко е перспективен външнотърговски партньор за България - каза премиерът

...
Мароко е перспективен външнотърговски партньор за България - каза премиерът
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Мароко е перспективен външнотърговски партньор за България

Мароко е перспективен външнотърговски сътрудник за България - сподели министър председателят Бойко Борисов на срещата си с премиера на кралството Саад Еддин Ел Отмани. Разговорът сред двамата се състоя в Рабат, където министър председателят Борисов води българска делегация на двудневно публично посещаване.

С публична гала стартира визитата на българската държавна делегация в Мароко. Премиерът на кралството Саад Еддин Ел Отмани посрещна персонално българския министър- ръководител Бойко Борисов. Двамата отдадоха почести на кралската гвардейска част. По-късно през днешния ден е очакван диалог на четири очи сред тях.

Нови тематики, по които сред България и Мароко може да се откри съдействие, ще разискват министър председателите Бойко Борисов и Саад Един Ел Отмани. Важен е и разговорът по тематиките сигурност, стопанска система, търговия. През 2017 година двустранният стокообмен е достигнал 202 милиона щатски $, а за осемте месеца на тази година - 142 милиона щатски $.

Цел на българската аудиенция е и разширение на наличието на родни компании на мароканския пазар и противоположното, което да усили стокообмена.

Бойко Борисов ще посети туристическата част и една от най-големите забележителности на Мароко - мавзолея Мохамед Пети.

Пред членовете на Кралската мароканска дипломатическа академия довечера Борисов ще изнесе и лекция. Тя ще е отдадена на българския принос за европейската вероятност на страните от Западните Балкани в подтекста на нашето председателство на Съвета на Европейския съюз.

Последна премиерска аудиенция в Кралство Мароко е имало през 2005 година. В делегацията, водена от Бойко Борисов, вземат участие вицепремиерът Екатерина Захариева, министърът на труда и обществената политика, министърът на стопанската система. На конгрес в Казабланка страната ни ще показа опциите на секторите " Оборудване за селско стопанство ", " Хранително-вкусова индустрия ", " Информационни и телекомуникационни технологии ", " Строителство ", " Машиностроене ", ВЕИ бранша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР