Мароканците протестират, след като Алжир призна за смъртоносна стрелба срещу група на водни скутери

...
Министерството на отбраната на Алжир призна, че неговите сили са
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Алжир призна, че неговите сили са стреляли по група хора на водни скутери, които са се отклонили в Алжир води от Мароко и че по-късно е открито тяло

От Асошиейтед прес, 4 септември 2023 г., 5:38 AMFrance казва, че сред убитите е френски гражданин, а друг френски гражданин е задържан.

Протест беше планиран в понеделник в мароканската столица Рабат за осъждане на убийствата.

Алжирското министерство на отбраната каза в изявление късно в неделя че частите на бреговата охрана миналия вторник засякоха три водни скутера, които тайно бяха навлезли в алжирски води.

„Като се има предвид повишената активност на бандите за трафик на наркотици и организираната престъпност в този морски граничен регион и упоритостта на каращите водните скутери, персоналът на бреговата охрана стреля предупредително. След няколко опита бяха произведени изстрели, които принудиха един от водните скутери да спре, а другите два избягаха“, се казва в изявлението.

На следващия ден Патрулът на алжирската брегова охрана откри тялото на мъж с дупка от куршум от огнестрелно оръжие, се казва в изявлението, без да се уточнява. Мароканските сили са открили друго тяло, според съобщения в мароканските медии.

Един от мъжете на водните скутери, Мохамед Киси, каза на мароканския новинарски уебсайт 360.ma, че той, неговият брат Билал и приятели бяха на почивка и се возеха на личен плавателен съд край бреговете на мароканския град Сааидия, когато бензинът им свърши и се отклониха към територията на Алжир. Брат му беше убит и заровен в района миналата седмица. Семейството на другия убит човек търси репатриране на тялото му от алжирските сили, според съобщения в мароканските медии. инцидент“, включващ петима души на водни скутери, съобщи официалната мароканска информационна агенция MAP. Мароканските официални лица не са предоставили подробности за случилото се.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР