Мароканският портал Ahkayen предизвика буря в страната след историческия успех

...
Мароканският портал Ahkayen предизвика буря в страната след историческия успех
Коментари Харесай

Шок в Мароко след световното - национал бил част от терористична организация?

Мароканският портал " Ahkayen " провокира стихия в страната след историческия триумф на футболния народен тим, който се класира на четвъртото място на Световното състезание в Катар. Медията упрекна национал, че е коренен ислямист, част от терористична организация.

Порталът разгласява история със заглавие „ Абухлал, салафист проникна в националния тим “, история, която провокира яростни реакции, а Кралският марокански съюз разгласи, че ще съди медията за историята, която по-късно беше изтрита.

Закария Абухлал, 22-годишният нападател на френския Тулуза, който означи гола за успеха с 2:0 над Белгия в груповата фаза, бе упрекнат в закононарушението. Според портала Абухлал е член на радикалното крило на исляма - салафизма. Той беше притеглен в Грьонинген (Холандия) и преди да стартира да играе за Мароко, беше в юношеските селекции на " лалетата ".

Той играе за Мароко от 2020 година и до момента има 17 мача. Кралската федерация разгласи, че обвиняванията против футболиста са безусловно погрешни и акцентира, че всички футболисти са оставили действителен образец по какъв начин би трябвало да се държи един състезател и човек, борейки се за националните дела.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР