Мароканецът Мохамед Чабут и кенийката Чебой Джепкогей спечелиха Софийския маратон

...
Мароканецът Мохамед Чабут и кенийката Чебой Джепкогей спечелиха Софийския маратон
Коментари Харесай

Мароканец и кенийка триумфираха в Софийския маратон

Мароканецът Мохамед Чабут и кенийката Чебой Джепкогей завоюваха Софийския маратон 2022 надлежно при мъжете и дамите. Престижната конкуренция се организира при голям интерес с присъединяване на над 4000 души в четирите разнообразни дисциплини, в това число над 900 чужденци от 46 страни.

Хубавото време в столицата спомогна за доста мощен резултат при мъжете, където Чабут победи с персонален връх и трето време в историята на Софийския маратон - 2:13:38 часа. Чабут нямаше никаква конкуренция за първото място, което му попречи даже да усъвършенства върха на трасета. " Много съм благополучен от успеха, желаех да реализира персонален резултат и съумях. Искам да благодаря на уредниците, на фамилията и приятелите ми. Бях самичък в челото и това ми попречи да реализира връх на трасето ", сподели мароканецът пред Българска национална телевизия след триумфа.

При дамите Джепкогей и етиопката Айеле Ендигу бягаха един до друг през цялата отдалеченост, като чак в края кенийката съумя леко да дръпне и да стигне до успеха, въпреки и с едвам пет секунди преднина пред съперничката си. Резултатът на Джепкогей бе 2:45:52 часа. " Чувствам се доста добре, щастлива съм от успеха, последните пет километра бяха най-трудни, само че се веселя, че съумях да печеля ", показа тя след финала.

В полумаратона една от най-силните ни бегачки Маринела Нинева съумя да донесе победа за България при дамите с 1:17:48, до момента в който при мъжете първи финишира унгарецът Адам Ломб с 1:05:29. На 10 километра успехите бяха за представители на България - Дебора Аврамова и Николай Първанов. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР