Марко Одермат постигна пореден успех за Световната купа по ски-алпийски

...
Марко Одермат постигна пореден успех за Световната купа по ски-алпийски
Коментари Харесай

Одермат счупи рекорда на Херминатора за най-много точки в един сезон за СК

Марко Одермат реализира следващ триумф за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, печелейки последния великански слалом за сезона в андорския зимен център Солдеу. Швейцарецът, който към този момент си подсигурява Малкия бистър глобус в дисциплината и Голямата международна купа, отвя конкуренцията, оставяйки на повече от две секунди зад себе си намерилите място на подиума Хенрик Кристоферсен от Норвегия и австриеца Марко Шварц .

Одермат бе най-бърз в първия манш, като отвори сериозна разлика пред най-близките преследвачи, и повтори карането си и във втория. В топ 10 се подредиха още Лукас Бротен (Норвегия), Томас Тимлер (Швейцария), Расмус Виндигстад (Норвегия), Филипо Дела Вите (Италия), Алекси Пентюро (Франция), Лука Де Алипрандини (Италия) и Лоик Меяр (Швейцария). Четирима не приключиха втория манш.
Марко Одермат.
За Одермат това бе 15-а победа за Световната купа през актуалната акция (13 в постоянния сезон и две във Финалите) и осма в гигантския слалом. Швейцарският скиор, който ликува и с Малкия бистър глобус в Супер-Г, събра актив от 2042 точки, с което счупи дългогодишния връх на легендата Херман Майер от Австрия по максимален брой точки в границите на един сезон .

" Нямам визия по какъв начин завоювах, бях толкоз изтощен. Купонясвахме съществено в четвъртък. Днес не беше елементарно поради тези проклети 2000 точки. Наистина желаех да се кача през днешния ден на подиума. Така че нов триумф, на повече от две секунди пред втория, не знам какво да кажа. Счупването на върха значи доста за мен. През миналите дни споделих, че не е от такова значение, просто числа. Важните неща са глобусите, само че през днешния ден усетих напрежението. Така че знаех, че е по-важно в сравнение с бях споделил, така че съм благополучен от подобряването му ", сподели Одермат.

За мъжете сезонът завършва на следващия ден със слалома, където интригата за това кой ще се поздрави с Малкия бистър глобус е налице. Бротен води с 466 точки, с 32 пред Кристоферсен и с 65 пред Даниел Юл от Швейцария. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР