Марк Зукърбърг изпревари Илон Мъск в петък и се превърна

...
Марк Зукърбърг изпревари Илон Мъск в петък и се превърна
Коментари Харесай

Зукърбърг изпревари Мъск и стана трети по богатство в света

Марк Зукърбърг изпревари Илон Мъск в петък и се трансформира в третия по благосъстояние човек в света. Това е първият път от 2020 година, откогато двамата противници милиардери заемат тези позиции, написа Bloomberg.

Мъск, който при започване на март беше отпред на показателя на милиардерите, съставян от Bloomberg, в този момент падна до четвърто място, откакто Ройтерс заяви, че Tesla е отменила проектите си за по-евтина кола, което намали цената на акциите ѝ. (Мъск отхвърля информацията). Освен това по-рано тази седмица стана ясно, че доставките на транспортни средства на Tesla са намалели през трите месеца до март – първият им годишен спад от първите дни на пандемията от Covid.

Състоянието на Мъск се сви с 48,4 милиарда $ тази година, а Зукърбърг е прибавил 58,9 милиарда $ към своето благосъстояние, до момента в който Meta се изкачва към нови върхове, в това число записа нов връх в петък.

Това е първият път, в който Зукърбърг попада в топ три в класацията на Bloomberg на най-богатите хора в света от 16 ноември 2020 година, когато разполагаше със 105,6 милиарда $, а Мъск – със 102,1 милиарда $. Сега чистото положение на Мъск е 180,6 милиарда $, а това на Зукърбърг – 186,9 милиарда $.

Промяната в разликата в благосъстоянието на Мъск и Зукърбърг, което беше цели 215 милиарда $ през ноември 2021 година, демонстрира по какъв начин в миналото горещите акции на производителите на електрически автомобили са изместени от тези на софтуерните колоси, изключително на тези, които се занимават с изкуствен интелект.

Цената на акциите на Tesla се намали с 34% от началото на годината, което я прави най-зле представящата се в S&P 500. Тя беше наранена от световното закъснение на търсенето на електрически автомобили, възходящата конкуренция в Китай и индустриалните проблеми в Германия. Междувременно Meta записа 49% растеж на борсата, с помощта на мощните си тримесечни резултати и вълнението към самодейностите на компанията, свързани с изкуствения разсъдък. Акцията е пета по показване в S&P 500.

Съперничеството сред двамата милиардери се простира оттатък благосъстоянието им. Мъск и Зукърбърг влязоха в продължаващ обществен спор, който се ускори, когато Meta пусна обществената мрежа Threads, конкурираща се с X на Мъск. Двамата даже си размениха остри реплики предходната година, подхвърляйки концепцията за евентуална борба в клетка. 52-годишният Мъск неотдавна съживи концепцията в X, като сподели, че ще би се бил с 39-годишния Зукърбърг „ на всички места и когато и да е “.

Нетното положение на Мъск понесе спомагателен удар, откакто неговият пакет от хонорари от Tesla на стойност 55 милиарда $ беше анулиран от арбитър от Делауеър.

Председателят на първокласния колос LVMH Бернар Арно и създателят на Amazon.com Джеф Безос държат първите две места в класацията, надлежно с благосъстояние в размер на 223,4 милиарда $ и 207,3 милиарда $.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР