Марк Кавендиш е подписал договор с Астана, съобщиха от отбора.

...
Марк Кавендиш е подписал договор с Астана, съобщиха от отбора.
Коментари Харесай

Кавендиш подписа с Астана и ще бори рекорда на Меркс

Марк Кавендиш е подписал контракт с Астана, оповестиха от тима.. В момента и двамата имат по 34 етапни победи.

Кавендиш беше подписал авансово съглашение с френския отбор B&B Hotels-KTM. Отборът обаче не съумя да си откри задоволително спонсори през декември и се разпадна. Така той се насочи към Астана. Казахстанският тим е воден от Александър Винокуров. той беше заловен с допинг през 2007 година и изтърпя наказване.

„ Чака ни забавно премеждие. Състезавах се с Александър доста години, а в този момент ще карам с децата му. Спомням си, когато момчетата бяха дребни, както са моите деца сега. Тогава те мечтаеха да са колоездачи. Ще е прелестно. Още повече не съм изгубил глада си за победи “, съобщи Кавендиш. Неговият извеждащ Сеес Бол също подписа с Астана.

Британецът се трансформира в огромна звезда на отбора след отказването на Винченцо Нибали и уволнението на Мигел Анхел Лопес. Последните си четири победи в той реализира през 2021 година с Декьоник-Куик Степ. Тогава Кавендиш размени в последния миг контузения Сам Бенет. През 2022 година обаче той не взе участие, а спринтьор на Декьоник в Тура беше Фабио Якобсен.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР