Марк Карни управлява Bank of England от 2013 г. Още

...
Марк Карни управлява Bank of England от 2013 г. Още
Коментари Харесай

Марк Карни е много вероятно да продължи да управлява Bank of England и след Brexit

Марк Карни ръководи Bank of England от 2013 година

Още по тематиката
Bank of England се пробва да възстановява лихвите в изискванията на слаб напредък

Повишаването беше предстоящо, само че лирата поевтиня поради терзанията на шефа Марк Карни от хода на договарянията за Brexit
5 авг 2018
Bank of England приготвя страната за всички опасности след Brexit

В изявление за Bloomberg шефът Марк Карни декларира, че комерсиалната война ще има проължително влияние върху световната стопанска система
1 авг 2018
Инвеститор деятел прикани Bank of England да предприеме дейности поради климатичните промени

Мениджърът на хедж фонд Кристофър Хойн приканва за строги правила, по които банките се оправят с рисковете
28 май 2018
Управителят на Bank of England счита, че криптовалутите се провалиха

Марк Карни насочи вниманието към младото потомство вложители
4 мар 2018
Англия отстъпи пред Брюксел за финансовите си задължения

Лондон се е съгласил за общи отговорности от 100 милиарда евро, само че ще упорства да заплати половината
29 ное 2017 Bank of England ще предложи на Марк Карни да остане шеф на банката след идната година, с цел да направлява комплицираната обстановка след Brexit, написа Financial Times. Пред вестника хора, близки до него, споделят, че той към този момент е алармирал желанията си да остане на поста.

Депутати от бюджетната комисия в Народното събрание обявиха, че ще слагат въпроса във вторник. Джон Ман от лейбъристите и ръководител на подкомисията сподели: " Въпросът ще бъде заложен. Ако той не е получил доста по-добро предложение, чакам той да остане. Не мисля, че желае да напусне в този спешен миг. "

Карни непрекъснато предизвестява за заплахите от Brexit без договорка. Той получи висока оценка за напъните си за успокояването на финансовите пазари след референдума във Англия. Освен това има необятен интернационален регулаторен опит като ръководител на Глобалния съвет за финансова непоклатимост от 2011 година

Карни в BoE

Карни беше назначен за осемгодишен мандат, когато пое ролята през 2013 година, който би трябвало да завърши през 2021 година Но в началото той сподели, че възрастта на децата му ще попречи да работи повече от пет години, след което обаче се съгласи да го удължи до шест години. Сегашните му проекти бяха да напусне през юли 2019 година, три месеца след влизането в действие на Brexit.

В предишното той е давал подвеждащи сигнали, като през 2012 година декларира, че в никакъв случай няма да стане шеф на банката, след което изяснява че към оня миг е мислил по друг метод.

Привлекателността

Според Джон Ман оставането на длъжността ще бъде привлекателно за Карни, тъй като ще може да работи по използването на нови правила за финансовите услуги след Brexit. " Той ще има нещо, върху което да работи, и работата му ще е забавна ", приключва Ман.

Осигуряването на съглашение за по-голяма дълготрайност на неговия мандат ще позволи редица проблеми за Министерството на финансите, което се бори за мек Brexit. Също по този начин се приготвя за приемането на бюджета, който ще очертае по какъв начин държавното управление ще финансира по-високите разноски за опазване на здравето.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР