Марк Хаджижеков спечели пета поредна титла за 2021 в Интерактив

...
Марк Хаджижеков спечели пета поредна титла за 2021 в Интерактив
Коментари Харесай

Марк Хаджижеков спечели пета поредна титла в Интерактив тенис

Марк Хаджижеков завоюва пета поредна купа за 2021 в Интерактив тенис и сподели, че е във върхова форма и е един от най-хубавите играчи в София. Във финала при напредналите от Петия вечерен шампионат, който се организира в MG Tennis Club, той надигра Георги Плешков с 4:1, 4:1 и към момента няма загуба за годината.

По пътя към купата Марк записа пет победи, като не даде на противниците си нито един сет. С триумфа си Хаджижеков излезе отпред в ранглистата на ИТЛ с 2500 точки и изпревари досегашния лидер Владислав Искренов. Съперникът му във финала Георги Плешков също сподели отлична игра, като в четвъртфиналите победи най-хубавия състезател на лигата за предходната година Владислав Искренов, а в полуфинала надигра спечелилия във финалния мастърс за 2020 Любен Попов.

Финалът в MG Tennis Club стартира на високи обороти, а Марк сподели експанзия от първите разигравания. Той взе самодейността, игра разнообразно и не даде късмет на противника си. Хаджижеков показва умения и на мрежата, и на задна линия. Плешков включи в арсенала си най-хубавите си удари и не се съобщи без пердах, само че Марк затвори мача изрично в два сета: 4:1, 4:1.

- Безспорно тази купа е най-ценната в сбирката ми за сезона, - разяснява първенецът след награждаването. – Сред участниците в шампионата имаше доста мощни играчи, отпред с Любен Попов, който предходната година ме победи три пъти и е един от най-хубавите тенисисти измежду дилетантите. Да не пропусна и N1 за 2021 в ИТЛ Влади Искренов, както и Едиз Батран, който е едно от огромните имена измежду феновете. Нивото беше доста високо и се веселя, че приключих пръв. Спечелих с помощта на огромната мотивация и здрави тренировки. Играх мач за мач и успехите се натрупаха. Във финала чаках да се изправя против Любен Попов, с цел да му взема реванш. Но той в последно време не играе и не е в добра форма. Плешков го победи в полуфинала, демонстрирайки опит и класа. Георги без подозрение беше най-достойният финалист. И макар безапелационния резултат, мачът беше оспорван и мина през доста възходи и спадове.

В конкуренцията на приблизително напредналите от Петия вечерен шампионат първенец стана Георги Таушанов. Той дебютира в категория 250 и сграбчи първото място, откакто във финала се наложи над Велислав Панчев с 4:1, 4:3. Това беше първо включване на Георги в Интерактив тенис от март 2013 година, и след шест победи той си потегли с купата.

При начинаещите победител е Калин Лазаров, който записа втора купа в ИТЛ. Победата във финала над Боян Недялков пристигна мъчно, след доста страсти и обрати, само че по-големият опит си сподели думата и Калин победи с 4:1, 1:4 и 11:9.

Програмата на Интерактив тенис продължава с Шестия вечерен шампионат, който стартира на 10 май със срещите на начинаещите в Българския народен тенис център. На 15 и 16 май ще се организира седмият чалънджър на лигата. В събота, 15 май, в тенис клуб Бароко ще играят начинаещите, а в неделя, 16 май, схемата е отворена за всички, без ограничаване в рейтинга. Записването става на уеб страницата на ИТЛ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР