Маржът на печалба на Лидл България е 4,73% за 2021

...
Маржът на печалба на Лидл България е 4,73% за 2021
Коментари Харесай

Ръководството на Лидл: На всеки 100 лева за компанията остават 4 лева и 73 стотинки

Маржът на облага на " Лидл България " е 4,73% за 2021 година, след като са и последните публични данни от годишния отчет, като в това време веригата продава кошница от 250 продукта на цени с до 14% по-ниски от съперниците си. В същото време не са правилни спекулациите, че цените на храните в Германия били всеобщо по-ниски. Това стана ясно по време на конференция на представители на мениджмънта на " Лидл България ". Събитието, извършено в столичен хотел, стартира с пространна презентация пред представителите на медиите, включваща урок по макроикономика и аргументите за инфлацията в международен, европейски и български мащаб.

Основен акцент обаче бе – няма и е нямало изкуствено повишение на цени, а в противен случай.

При търговията с хранителни артикули, чиито период на валидност е извънредно пай, ритейлът в никакъв случай е нямал интерес от изкуствено завишаване на цените, тъй като действа през оборота. За завършилата към този момент финансова 2021 година е 2,73%. Това значи, че на всеки 100 лв. за " Лидл " остават 4 лв. и 73 стотинки, акцентира Милена Драгийска, изпълнителен шеф на Лидл България.

Драгийска посочи, че в никакъв случай ръководената от нея верига не е товарила производителите и доставчиците с такси, с цел да попаднат в листовка или реклама.

" Няма безусловно никакви такси, утежняващи българския производител – нямаме входни такси, такси за промоции на разнообразни артикули, работим с цена нето-нето “, добави комерсиалният шеф Драгомир Илиев.

Налице било и миксирано ценообразуване – да вземем за пример продавали се постоянно и артикули на нулева облага.

" Няма по какъв начин да не ги продаваме, тъй като потребителите ги търсят и поради жестоката конкуренция няма по какъв начин да ги продаваме на по-висока цена “, сподели Драгийска, представена от news.bg

Тя даде образец с агнешкото месо по Гергьовден и шарана по Никулден – тогава магазините продавали без никаква облага, тъй като се желали да дадат обективна цена на производителите.

В рамките на презентацията бе направена и параленост сред над 20 аналогични базисни продукта в Лидл Германия и Лидл България, като у нас цените са по-високи само при яйцата, кашкавала и прясното мляко. С експлицитното конкретизиране обаче – Данък добавена стойност върху храните във Федералната република е 7%, а не е 20%, каквото е у нас.

Подложени сме на интензивни инспекции от 15 февруари насам. Приблизително 200 инспекции имаме в нашите магазини, от които една е приключила с констативен протокол, а една с два акта от Национална агенция за приходите за обект в София. Там от организацията по приходите са разкрили единствено един кочан с хартиени бележки и книга, каквито би трябвало да има в случай че има срив на системата на Национална агенция за приходите и продажбата продължи с хартиени бележки, изясни Любомир Хърсев.

Вторият констативен протокол пък бил от БАБХ, тъй като клиент се почувствал измамен от информацията на опаковката на ядки кашу по отношение на страната на генезис, която била Германия.

От веригата ще апелират резултатите от двете инспекции, като показват, че при положение на срив на системата на Национална агенция за приходите процедурата на деяние била просто да се затвори магазина, а не да се обслужва огромния поток от клиенти с хартиени разписки, което щяло да сътвори големи усложнения и за клиенти, и за личен състав.

Търговската верига е подготвена за разговор с страната, само че до момента подобен в действителност не е имало.

" Имаме по-различна формулировка за разговор. От 15 февруари започнаха инспекции, само че преди този момент имаше редица констатации за свръхпечалби, печалбарство и други В края на октомври се разгласи за основаването на работна група. Тази група до момента не е имала нито едно съвещание “, уточни Драгийска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР