Мария Сакари определено не впечатли с представянето си в хода

...
Мария Сакари определено не впечатли с представянето си в хода
Коментари Харесай

Нови изненади на РГ: Световната №3 напусна турнира; шампионка от Шлема я последва

Мария Сакари несъмнено не впечатли с представянето си в хода на клей сезона, но това не ѝ попречи да започва сполучливо акцията си на Ролан Гарос, където има да пази полуфинал от миналогодишното издание на шампионата. През днешния ден гъркинята се изправи против някогашната представителка на топ 20 Каролина Мухова, която не просто ѝ даде сериозен отпор, а даже назад на упованията стигна до успеха след 7:6(5) 7:6(4). В дуел за място във втората седмица на конкуренцията за международната номер 81 следва да срещне намиращата се в отлична форма Аманда Анисимова.

Чехкинята започва стремително с ранен брейк, до момента в който именитата ѝ съперничка към момента не можеше да навлезе в нужния темп. Постепенно вълнуващите мигове изчезнаха, до момента в който не се стигна до основната фраза от частта, когато Мухова пропиля цели седем сетбола и изгуби преимуществото си, с цел да станем очевидци на тайбрек. В дългия гейм водачеството постоянно се менеше, само че от решаващо значение се оказа 11-та точка, която бе в интерес на международната номер 81 и тя записа откриващия сет в актива си.

Втората част ни даде още по-голяма борба на корта, като сервиращите биваха изправени пред брейкболи във всяко от първичните си подавания, заради което пробивите се трансфораха в постоянно срещано събитие и печеливша от обстановката излезе чехкинята, която 102 минути след началото на срещата разполагаше със сет и брейк задатък. В последвалите геймове се повтори картината от предходния сет и Сакари възвърне паритета, с цел да забележим нов тайбрек. Мухова влезе със забележително самочувствие в решителната фаза на сета и нито за момент не изостана обратно в резултата, стигайки до крайния триумф след борбата траяла 2 часа и 30 минути.

Seeds continue to fall
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР