Мария Бакалова пътува за кастинга на Борат 2“ в Лондон

...
Мария Бакалова пътува за кастинга на Борат 2“ в Лондон
Коментари Харесай

Мария Бакалова преди "Борат"

Мария Бакалова пътува за кастинга на „ Борат 2 “ в Лондон по време на фотосите на „ Като за последно “. Това постанова разбъркване на целия снимачен график, само че пък скоро по-късно 24-годишната българка става международна звезда с номинации за „ Оскар “ и „ Златен глобус “ - и от това печели и филмът, чиято премиера бе при започване на юни. Всъщност „ Като за последно “ дотолкоз разчита на младата звезда като ракета-носител, че потегли по кината навръх рождения й ден. 

Филмът на режисьора Ивайло Пенчев ( “Летовници “) жанрово е комедия, само че Мария не играе комедийна роля. Актрисата, която до неотдавна бе позната на родния екран от слабо популярния „ Трансгресия “ и къса поява в наградения от Карлови Вари „ Бащата “, се превъплъщава в младо момиче с нещастна обич. Толкова нещастна, че потегля да скача от мост през нощта. Самоубийството ѝ е осуетено от богат възрастен мъж (Васил Банов), който ѝ предлага брак...

Преди да сте си показали сцената с Руди Джулиани – сексуална връзка сред двамата няма. Банов по-скоро заема роля на бащинска фигура за обърканото младо момиче, с цел да натрие носа на своите алчни и егоистични родственици.

Комедийното в сюжета, писан от режисьора дружно с (вече покойния) Божан Петров и Весел Цанков, е поверено на други. На първо място са „ карето попове “ Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев и Стефан Денолюбов. Само първият е в роля на действителен поп, другите са дегизирани пандизчии, които вземат „ домакински отпуск “, с цел да идат на избавителна задача.

Отделна комедийна нишка носи и друго каре – ядосани (и малко луди) старчета от приют, предвождани от Антон Радичев. Карикатурни са облиците и на роднините, изиграни от Анастасия Ингилизова, Герасим Георгиев-Геро и други

На „ Златна роза “ предходната есен „ Като за последно “ завоюва премията на публиката, което значи, че варненските фенове си падат по скечови комедии с лека горест и фамилен възторг. Пенчев прави опит да прочете връзките родители - деца по разнообразни съществени и смешни способи, като, несъмнено, това към момента не е причина за добър филм. „ Като за последно “ е безреден колаж от физически хумор и евтина прочувственост, с телевизионна естетика и друга степен на преиграване у актьорите.

Няма метод да не попитате за Мария Бакалова: да, тя свети със своята органичност и натурален сексапил, въпреки ролята й да не е изключително признателна. Затова очакваме с неспокойствие следващия български филм, в който ще покаже гения си – „ Жените в действителност плачат “, чиято международна премиера следва през юли на фестивала в Кан. Да се надяваме, няма да е " за последно ", и между холивудските задължения Мария ще продължи да намира място и в родната кинематография.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР