Мария Альохина от световноизвестната арт група Пуси Райът e избягала

...
Мария Альохина от световноизвестната арт група Пуси Райът e избягала
Коментари Харесай

Маша от Пуси Райът избяга от Путин, преоблечена като куриер

Мария Альохина от световноизвестната арт група " Пуси Райът " e избягала от домакински арест в Русия, преоблечена като пощальон - снабдител на храна. Това описа самата тя в изявление за " Ню Йорк таймс " от Литва, където се намира сега.

В Русия Альохина бе в листата на нарушителите под наблюдаване с присъда за подстрекаване към присъединяване в неразрешени акции. През април тя бе оповестена за търсене от управляващите в Москва, откакто не се яви на правосъдно дело.



Мария Альохина, която всички назовават Маша, попада в полезрението на съветските управляващи за първи път, когато нейната пънк група " Пуси Райът " провежда митинг против президента Путин в московския патриаршески храм " Христос Спасител ".



През 2012 година тя бе наказана на две години затвор за " безчинство ". Това обаче не я отхвърли от политическа интензивност, поради което през последната година тя бе вкарвана в пандиза шест пъти - всякога за по 15 дни, по скалъпени обвинявания.



През април управляващите афишират, че ефикасният й домакински арест ще бъде сменен с 21 дни в наказателна колония и това я подтикнало да избяга от Русия. Тя се преоблича като пощальон на храна, заблуждавайки московската полиция, която следи жилището, в който е отседнала. Зарязва и мобилния си телефон, с цел да не бъде проследена. Приятел я откарал до границата с Беларус, откъдето след седмица съумява да се избави в Литва.

" Бях щастлива, че съумях, тъй като това беше непредсказуемo и голямo " прощаване с съветските управляващи, споделя Альохина. " Все още не разбирам изцяло какво съм направила ", признава тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР