Мария, 24-годишен лекар, който работи извън Москва, очакваше да получи

...
Мария, 24-годишен лекар, който работи извън Москва, очакваше да получи
Коментари Харесай

Коронавирус: Руските медици питат Путин къде са бонусите

Мария, 24-годишен доктор, който работи отвън Москва, очакваше да получи в допълнение заплащане, откакто един от пациентите й е с позитивна проба за ковид . Вместо това получи понижение на заплатата, написа Агенция Франс Прес в репортаж.

В дребен град на 200 километра от столицата тя посещава пациенти по домовете и нормално дневно реагира на три сигнала. Но това число набъбна до 30 през април на фона на епидемията от ковид в Русия.
 Заразените с Ковид-19 в Русия за първи път под 10 хиляди от 2 май
Заразените с Ковид-19 в Русия за първи път под 10 хиляди от 2 май

За денонощие са умряли още 93 души, с които се усилват до 2305

Когато президентът Владимир Путин даде обещание по малкия екран през април, че лекарите ще получат месечен бонус от 80 000 рубли (1100 долара) за лекуването на пациенти с вирус, Мария смяташе бонуса като отплата за нараствания риск и насъбраната работа.

" Надявах се, че в случай че имам контакт с инфекцията, ще получа спомагателни пари ", разяснява Мария, поискала анонимност, защото се опасява, че може да навреди на кариерата си.

Но това, което се случи, е много друго.
 Русия разгласи обещаващи признаци в ранни тествания на антивирусно лекарство
Русия разгласи обещаващи признаци в ранни тествания на антивирусно лекарство

Би трябвало да понижи " с към 50% броя на епидемиологично рисковите пациенти "

След като посетила пациент с позитивна проба за ковид, на Мария й е подредено да се самоизолира за две седмици. Когато получила заплатата си за април, тя била орязана до 14 000 рубли . Нейната заплата варира всеки месец, само че в множеството случаи прави 36 000 рубли, работи на две разнообразни работи и изключително, изясни дамата.

" Можех да хвана вируса, само че вместо
бонус, заплатата ми е по-малка от нормално ", сподели Мария, която е получила единствено една хирургическа маска и ръкавици.

Здравните служащи в Русия видяха обещанието на Путин лекарите да получат в допълнение заплащане и месечни
бонуси сред 25 000 и 80 000 рубли за всички медици и водачи, които се борят с ковид. Но когато претрупаните лекари получиха фишовете за заплатите си през април, множеството видяха, че не са получили обещаните суми.

Мнозина разгласиха фотоси с фишовете онлайн, на които се вижда, че спомагателните хонорари са в размер до 10 $ или по-малко, или въобще нищо.

В сряда министър председателят Михаил Мишустин призна казуса. Правителството е отпуснало 27 милиарда рубли за
бонуси в системата на опазването на здравето, само че районните управляващи са платили единствено 4,5 милиарда рубли, сподели той.

Има проблеми с заплащанията в най-засегнатите от вируса райони, където медиците работят на най-много, означи министър-председателя.

В Русия инфектираните с ковид са над 250 000, а умрелите повече от 2300.

Някои лечебни заведения включиха избран личен състав към " ковид екипите " и такива като Мария се борят с вируса, само че не получават
бонуси.

Петиция на Action union предходната седмица упорства за цялостно компенсиране. 90 000 души са се присъединили в петицията с апел държавното управление да обезпечи спомагателни хонорари за медиците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР