Мариупол и Грозни - два града, почти изцяло унищожени от

...
Мариупол и Грозни - два града, почти изцяло унищожени от
Коментари Харесай

Близнаците Грозни и Мариупол - два града, които руската армия срина до основи

Мариупол и Грозни - два града, съвсем напълно унищожени от Кремъл, са побратимени от съветски чиновници.

Служители от Грозни пътуваха до окупирания Мариупол тази седмица, с цел да дадат препоръки по какъв начин да бъде възобновена изравнената зона, унищожена при бомбардировките на Кремъл, оповестяват от “The Telegraph ”.

Хас-Магомед Кадиров, кмет на Грозни, и Олег Моргун, инсталираният от Русия кмет на Мариупол, подписаха съглашения за другарство и разкриха нова плоча на мемориал от Втората международна война.

Рамзан Кадиров, чеченският лидер, сподели, че опитът на Грозни може да помогне на Мариупол да развие „ основни обществено значими региони “, до момента в който Денис Пушилин, инсталираният от Русия глава на Донецката област, съобщи, че побратимяването ще има позитивни резултати.

Руската войска на процедура унищожи Грозни, чеченската столица, през 1995 година по време на несполучливата си акция за побеждаване на бунтовниците и по-късно още веднъж през 1999 година, когато Владимир Путин като съветски министър председател рестартира войната.

Свидетели на унищожаването на града го разказват като „ пейзаж от пъкъла “ и „ най-бомбардирания град “.

През март 2022 година, 23 години по-късно, Военно-въздушните сили на Путин бомбардираха Мариупол и го съпоставиха със земята. Редове от жилищни жилища, в които са живели над 400 000 души бяха унищожени, а кокетни магазини се трансфораха в отломки. Руските военни самолети бомбардираха спектакъл, в който са били приютени деца и дами, по този метод убивайки стотици хора.

Според прогнозите над 90 % от града е опустошен.

Възстановяването на града се трансформира в приоритет за чиновниците, конфигурирани от Кремъл, тъй като те желаят да покажат Мариупол като съвременен град и да прикрият всевъзможни признаци на военни закононарушения. Точно както направиха в Грозни при започване на 2000-те.

През февруари тази година BBC заяви, че предприемач, считан за непосредствен с господин Кадиров, е получил надзор над стоманодобивната индустрия в Мариупол. Снимки демонстрираха портрети на господин Кадиров и господин Путин над портата на стоманодобивната индустрия.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР