Марица завърши наравно 3:3 с Черноморец в среща от 5

...
Марица завърши наравно 3:3 с Черноморец в среща от 5
Коментари Харесай

Голово шоу и изпусната дузпа, Марица направи 3:3 с Черноморец

Марица приключи наедно 3:3 с Черноморец в среща от 5 кръг от шампионата във Втора лига, която се игра в неделя на стадиона в северен Пловдив. Двата отбора изиграха зрелищен дуел с 6 попадения, само че позволиха и много неточности в защита. " Жълто-сините " могат да съжаляват, че не завоюваха мача, откакто обърнаха резултата в своя изгода и водеха до 85-та минута.
Прочетете още
Милен Танчев пропусна дуела поради травма, получена в предходната среща на Марица в Габрово. За страдание на почитателите на пловдивчани и на треньорския щаб на отбора той ще отсъства от терените най-малко месец. Петър Атанасов пък разгласи през седмицата, че стопира да се занимава с професионален футбол и ще се отдаде на други инициативи. За гостите пък мачът пропусна осъденият Венцислав Гюзелев.

Марица стартира неприятно дуела, а още във 2-та минута бе отсъдена дузпа за гостите поради наришение на вратаря Илия Николов против неприятелски състезател. Николов за следващ път сподели класата си при осъществяването, откакто избави с една ръка удара. Отбраната на Марица продължи да бъде несигурна и допускаше пред вратата си рискови обстановки. В предни позиции отборът сътвори две положителни обстановки при започване на мача и в 9-та минута Ифеани Дейвид засече с глава центриране от корнер за 1:0. Това бе и първи гол за нигерийския футболист с екипа на Марица. Още в 12-та минута Тодор Чаворски съумя да възвърне равенството. Несигурните дейности в защита доведоха до втори гол за гостите от Черноморец. В 16-та минута Даниел Иванов бе прецизен за отбора от Бургас. Пловдивчани бързо се оттърсиха от шока и в 19-та минута шут на Станислав Маламов мина над гредата. В 36-та минута хубава многоходова офанзива бе приключена чудесно от капитана Валери Домовчийски, само че топката срещна гредата. Между двете положения за Марица гостите сътвориха две на собствен ред, като Илия Николов още веднъж се отличи с положителни намеси. Георги Трифонов пък получи удар в главата и се наложи да бъде превързан. В 43-та минута " жълто-сините " проведоха страхотна скоростна офанзива. Димитър Аврамов откри Веселин Марчев по фланга, той напредна, навлезе в наказателното поле, пребори се със бранител и центрира към дъгата на наказателното поле, където Валери Домовчийски с удар от въздуха стреля прелестно и изравни резултата.

Второто полувреме също бе забавно. Марица бе по-активният отбор и сътвори няколко рискови положения пред вратата на Черноморец. След положително центриране Станислав Маламов засече с глава в 52-та минута, само че топката мина около сгобката на гредите. Пак Маламов стреля в 60-та минута от дъгата пред наказателното поле, само че и този път топката мина над вратата. В 65-та минута Валери Домовчийски лиши топката от защитник и от дребен ъгъл означи хубав гол за 3:2. Кълбото срещна напречната греда и влетя в мрежата на Димитър Тодоров. След гола пловдивчани имаха някои положителни обстановки, при които можеха да отбележат решаващо четвърто попадение, само че по този начин и не съумяха. Гостите от Бургас на два пъти създаваха блъсканица в наказателното поле на Марица, само че до чосто голово състояние не се стигна. В 81-та минута се наложи Илия Николов още веднъж да се намесва, предотвратявайки заплаха, само че получи травма. Все отново той продължи мача, само че даде сигнал, че промяната му е наложителна. И до момента в който тя се приготвяше Живко Петков означи за 3:3 с удар от отдалеченост в 85-та минута. Преди топката да стигне до Петков съдията подмина игра с ръка на футболист на " Ченоморец ", като точно след обстановката топката стигна до играча на бургаския отбор. По-рано в мача рефера подмина и друго състояние, при което имаше игра с ръка в наказателното поле. Петър Начев зае мястото под рамката на вратата до края на дуела. До края му маричани рискуваха в опит да стигнат до крайния триумф, само че не съумяха да стигнат до ново попадение.

Така Марица не съумя да завоюва срещата, която завърши при резултат 3:3 и двата отбора прибавиха по една точка към активите си. Със 7 точки пловдивчани заемат седмата позиция във краткотрайното класиране. Следващата неделя " жълто-сините " гостуват на " Бдин " във Видин.

Марица: Илия Николов (Петър Начев), Димитър Аврамов, Мирослав Пушкаров, Мартин Газиев (Атанас Ташолов), Соломон Джеймс, Ифеани Дейвид, Стефан Попов (Христиан Димитров), Веселин Марчев, Станислав Маламов (Олджай Алиев), Георги Трифонов (Свилен Щерев), Валери Домовчийски

Черноморец: Димитър Тодоров, Стоян Кижев, Петър Генчев, Мариян Димитров, Стоян Мантаров, Олексей Геловани, Георги Господинов (Филип Ангелов), Венцислав Славов (Петър Патев), Даниел Иванов (Иван Вълев), Тодор Чаворски, Живко Петков
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР