Марин Димитров, който беше обвинен заедно със сина му -

...
Марин Димитров, който беше обвинен заедно със сина му -
Коментари Харесай

Докладът на ДАНС за „Митници“-те: bTV се свърза с част от цитираните лица

Марин Димитров, който беше упрекнат дружно със сина му - Стефан Димитров и с някогашния шеф на организация „ Митници “ -  Петя Банкова - към този момент не е в болница, научи bTV от свои източници.  

Опитахме се да се свържем с него, само че телефонът му е с лимитирани позвънявания.

Дали Димитров може да се върне в ареста, ще покаже експертиза, която беше назначена още по време на постъпването му в болница.

Преди ден по време на комисия, основана особено, с цел да проверява случая, ръководителят на ДАНС, разкри пред депутатите имена на хора, заемали разнообразни длъжности в Министерство на вътрешните работи и организация „ Митници “, за които има съмнения, че са обвързани с контрабандния канал.

 Акцията в Агенция „ Митници “: Асен Василев подозира опит за заплашване България 2 мин. Акцията в Агенция „ Митници “: Асен Василев подозира опит за заплашване  Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев получи обвиняване България 3 мин. Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев получи обвиняване  След акцията на ДАНС и КПКОНПИ: СГП упрекна шефката на Агенция „ Митници “ България 4 мин. След акцията на ДАНС и КПКОНПИ: СГП упрекна шефката на Агенция „ Митници “  Агенция България 2 мин. Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите се сливат в една мегаагенция  Акцията в Агенция „ Митници “: Асен Василев подозира опит за заплашване България 2 мин. Акцията в Агенция „ Митници “: Асен Василев подозира опит за заплашване  Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев получи обвиняване България 3 мин. Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев получи обвиняване  След акцията на ДАНС и КПКОНПИ: СГП упрекна шефката на Агенция „ Митници “ България 4 мин. След акцията на ДАНС и КПКОНПИ: СГП упрекна шефката на Агенция „ Митници “  Агенция България 2 мин. Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите се сливат в една мегаагенция

Сред тях е Венцислав Кирчев - някогашен началник на Главна дирекция „ Национална полиция “ и ексшеф на полицията в Хасково.

Потърсихме и него по телефона, само че не успяхме да го открием. Свързахме се с Петър Субев, шеф в „ Гранична полиция – Аерогари “, който посочи, че е разпитан от антикорупционната комисия още преди два дни.

Скандалът с „ Митници “ - те

Според прокуратурата някогашният основен секрретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, по което бяха арестувани  бившият началник на " Митниците " Петя Банкова  и посочения за контрабандист Стефан Димитров. Те са упрекна за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда.

Пред депутатите от особено основаната да проверява случая комисия  ръководителят на ДАНС Пламен Тончев  обясни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

Според него арестуваните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали въздействие върху висши чиновници от Министерство на вътрешните работи, митниците и правосъдната система.

Срещу помощта в каналите, те им предоставяли скъпи дарове. Организираната незаконна група успявала да работи на девет от най-важните гранични пунктове.

По думите на Тончев акцията на ДАНС е почнала още преди 2 години, само че за нея не е знаел никой от два кабинета по това време. Според ръководителя на ДАНС към 10 съдии, следователи чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори са подпомагали активността на този канал.

ДАНС стартира разработка по канала още през 2022 година. Тогава в контраразузнаването се получава оперативна информация извън. Службите откриват, че Димитрови се познават с Живко Коцев още до момента в който той е бил шеф на националната полиция.

Днес Живко Коцев бе притеглен в качеството му на обвинен за присъединяване в ОПГ. Възползвал се от правото си да не дава пояснения, споделиха от прокуратурата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР