Мариано Рахой Председателят на правителството на Испания Мариано Рахой изрази

...
Мариано Рахой Председателят на правителството на Испания Мариано Рахой изрази
Коментари Харесай

Рахой за Пучдемон: Абсурдно е да искаш на управляваш от чужбина


Мариано Рахой

Председателят на държавното управление на Испания Мариано Рахой изрази вяра, че новото каталунско държавно управление ще бъде способно да откри общ език с всички поданици на самостоятелната област, предадаха международните организации.

На конференция в Мадрид, на която направи равносметка за последните 12 месеца, той назова отминаващата 2017 година " изключително сложна ", тъй като на Испания се е наложило да се опълчи " на дестабилизиращ развой като провъзгласяването на самостоятелност " на Каталуния.

Премиерът назова каталунската рецесия " най-ужасната офанзива против конституцията " на пиренейската страна, само че изрази вяра, че след районните избори на 21 декември " в Каталуния ще се появи държавно управление, способно да схваща всички каталунци, а освен половината ".

Рахой разгласи, че привиква първото съвещание на новия районен парламент на 17 януари 2018 година, и направи коментар във връзка идното избиране на ръководител на каталунското държавно управление.

" Абсурдно е да претендираш, че си ръководител на област, до момента в който живееш в чужбина, а още по-абсурдно е да искаш да упражняваш функционалностите си от чужбина ", сподели Рахой, представен от Франс прес, седмица откакто искащите самостоятелност на Каталуния партии завоюваха отново болшинство в районния парламент.

На вота на 21 декември най-вече гласове измежду сепаратистките обединения завоюва изборната листа на сваления от власт каталунски водач Карлес Пучдемон, който избяга от Испания, където са му повдигнати обвинявания в протест и противодържавна активност поради проведения на 1 октомври референдум за отделяне от Испания и последвалото едностранно оповестяване на самостоятелност от Народното събрание на 27 октомври. Сега последователите му обмислят опцията той отново да се кандидатира за началник на районното държавно управление, само че да упражнява функционалностите си от Белгия, където се намира сега.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР