Мари-Агнес Щрак-Цимерман, председател на комисията по отбрана в германския парламент,

...
Мари-Агнес Щрак-Цимерман, председател на комисията по отбрана в германския парламент,
Коментари Харесай

Русия е пренебрегнала предупрежденията от САЩ за терористична атака

Мари-Агнес Щрак-Цимерман, ръководител на комисията по защита в немския парламент, съобщи, че терористичната офанзива в концертна зала в Москва, при която бяха убити повече от 130 души, е “сериозен удар ” по съветските органи за сигурност, съобщи ДПА.

В изявление за днешното издание на в. “Билд ” Щрак-Цимерман, която е специалист по защитата от най-малката партия в немската ръководеща коалиция – “Свободните демократи ”, съобщи, че е имало предизвестия преди офанзивите.

Западни и американски разследващи служби при започване на месеца предизвестиха, че е допустимо да следва офанзива и посолството на Съединени американски щати в Москва прикани жителите си да заобикалят огромни скупчвания на хора, защото имало информация, че екстремисти възнамеряват да нападат огромни събирания в съветската столица, в това число концерти, показва ДПА.

Тя изрази неразбиране от неналичието на спомагателни ограничения за сигурност поради тази информация, “дори съответно по отношение на концерти ”.

“Очевидно е, че (руският президент Владимир) Путин изцяло неправилно е решил тези предизвестия и не се е отнесъл към тях задоволително съществено, и в този момент се пробва да отклони вниманието от тях ”, съобщи Щрак-Цимерман.

В своя тирада по-рано тази седмица Путин отхвърли предизвестията и ги назова западни провокации, с които се цели дестабилизирането на Русия.

В петък нападатели откриха безразборна пукотевица против гости в концертната зала “Крокус сити хол ” в покрайнините на Москва, при което по информация на управляващите бяха убити 133 души и повече от 100 бяха ранени.

Терористичната формация “Ислямска страна ” през вчерашния ден разгласява фотоси на хипотетичните нападатели, откакто пое отговорност за офанзивата.

Междувременно Володимир Зеленски съобщи, че съветският президент Владимир Путин желае да хвърли виновността върху Украйна по отношение на вчерашната офанзива край Москва, при която бяха убити доста хора, съобщи Франс прес.

“Това, което се случи през вчерашния ден в Москва, е ясно – Путин и останалите негодници се пробват просто да хвърлят виновността върху някого другиго ”, сподели Зеленски в обичайното си ежедневно послание, откакто съветски представители намекнаха, че е допустимо Украйна да е забъркана във вчерашната офанзива.

Путин може да употребява терористите, които изпрати на гибел в Украйна, с цел да спре тероризма в Русия, сподели още Зеленски, имайки поради сражаващите се в Украйна съветски бойци.

Това, че Путин мълча 24 часа и след това се опита да хвърли върху Украйна виновността за вчерашното нахлуване, беше “абсолютно предсказуемо ”, сподели още украинският водач.

Въоръжени лица направиха през вчерашния ден нахлуване в концертна зала край Москва, при което бяха убити 133 души. Руският президент Владимир Путин назова офанзивата “кървав терористичен акт ”.

Путин сподели в телевизионно послание, че са били арестувани четиримата директни причинители, които по думите му са се пробвали да избягат в Украйна. Световните организации означават, че съветският президент не е дал доказателство за изказванието си, че причинителите са се пробвали да избягат в Украйна.

Отговорност за нападението пое групировката “Ислямска страна ”. В канала в “Телеграм ” на свързаната с нея “информационна организация Амак ” бе оповестена фотография на четиримата нападатели.

По-рано през днешния ден Федералната работа за сигурност на Русия съобщи за арестувани 11 души по отношение на нападението, в това число четиримата директно забъркани в офанзивата.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР