Маргарита Киприянова (Марго Купър) е българка, но е родена, израснала

...
Маргарита Киприянова (Марго Купър) е българка, но е родена, израснала
Коментари Харесай

Марго Купър преди Сървайвър: Следвам пътя на сърцето си

Маргарита Киприянова (Марго Купър) е българка, само че е родена, израснала и учила в Русия. През 2019 година печели купата " Мис България Свят 2019 ". Марго Купър е определена да показа България на най-престижния и най-стар годишен конкурс за хубост в света - Мис Свят 2019 в Лондон на 14 декември същата година. През годините тя е работила най-различни неща, обиколила е над 40 страни. Живяла е в Индия, Дубай и Италия. В момента живее в Лондон и учи второ висше обучение - логика на психиката. Има лична компания за лайфкоучинг и по този начин оказва помощ на хора да развиват себе си. Издържа се сама. Има хиляди почитатели в обществените мрежи и е доста щастлива от обстоятелството, че ще участва в риалити шоуто " Сървайвър ". Моделката реши да отговори на част от въпросите на почитателите си в инстаграм, както и на част от питанията на Lupa.bg. Ето какво разкри Маргарита преди приключението на живота си:

- Марго, за какво реши да участваш тъкмо в „ Сървайвър “? Какво те подтикна?

- Участието в шоуто е опция за личностно израстване. Вярвам, че най-ценното нещо за саморазвитието е приемането на друг опит. Аз съм доста авантюристичен настроена и по природа съм доста ученолюбив човек, забавно ми е да пребивавам. Ето за какво толкоз доста обичам да пътувам. Така демонстрирам другата страна на света и споделям по какъв начин да оказа помощ на хората в разнообразни страни по света, които се борят за живот. Аз съм публицист по първо обучение. Всичко, което се случва в живота ми е пътят на опознаването на себе си през тестванията, само че това е пътят на сърцето.

- Кой ще бъде най-големият ти коз във формата?

Виждам доста хора, които нямат нищо от няколко генерации. Живея в Индия и виждам това всеки ден. Не мога да се изненадам от неналичието на улеснения. Мисля, че в човешката логика на психиката се крие способността за оцеляване при всевъзможни условия. Просто сме късметлии, че сме родени и израснали с повече благоприятни условия и достъп до богатствата на цивилизацията. Много оценявам живота и всичко, което имам, само че в това време не се обвързвам към нещата и не завися от тях. Смятам, че силата ми е силата на духа и бързото пригаждане към разнообразни условия. Гладът не ме плаши, защото постоянно се пробвам да не преяждам с храна. И несъмнено, претърпявам елементарно жегата, тъй като пребивавам в Мумбай и там климатът е сходен на Доминиканската република.



- Била ли си в миналото в живота си до момента в толкоз сложна обстановка, че да си помислиш за смисъла от оцеляването? Кой ти оказва помощ в живота?

- Вярвам, че животът не дава повече тествания, в сравнение с човек може да издържи. И не съм привикнала да се окайвам. Разбира се, имаше сложни моменти в живота ми и моменти, когато се усещам се на надълбоко дъно, от която не мога да изляза, и имах близки, които изгубих, и обстановки, когато изглеждаше, че няма решение. Но се оправих с всичко освен тъй като съм мощен човек, само че и с поддръжката и помощта на околните ми. Нямаше да съм това, което съм без хората към мен.

- Къде те завари новината за земетресението в Турция и какво почувства в първия миг?

- Човекът е безпомощен пред силите на природата. Много ми е мъчително да виждам разрушените къщи и изгубените животи. Живеем във време, в което всеки ден се молиш да не видиш неприятни вести. Имам доста другари в Турция. Тази покруса събра доста хора по света, които желаят да оказват помощ. Следя новините и към този момент открих организации и хора, които оказват помощ. Изпитвам огромно почитание към хилядите доброволци. Сега всичките ми мисли са там, непрекъснато ревизирам броя на жертвите, това не са просто цифри, а хиляди трагично приключени животи.

- Ти си българка, само че си родена и израснала в Русия. През 2019-та печелиш купата „ Мис България Свят “. Чувстваш ли България като своя татковина, макар че не приказваш добре български, защото си живяла малко в страната?

- Звучи като факсимиле, само че в действителност се считам за човек на света. Смятам се за българка и макар обстоятелството, че към момента не знам добре езика, постоянно се пробвам да го обезщетявам. Като носителка на купата Мис България постоянно помня, че съставлявам цялата страна. И по тази причина желая светът да знае за нашата прелестна страна и да хората са имали добра визия за българите. Приемам обстоятелството, че не съм идеална, само че това не ме прави по-малко българка от другите. Има и други качества, които ми разрешиха да печеля купата - това е способността да приказвам обществено, опит в състезания за хубост, притежаване на британски език, професионална нравственос, дарба да се представям, несъмнено равнище на гласност в свята и по този начин нататък.



- А срещаш ли упреци поради неприятния български и по какъв начин им отвръщаш?

- Не отхвърлям обстоятелството, че моят български не е съвършен. Това е правилно. Работя върху това, тъй като за мен е значимо хората да ме схващат. В живота срещам извънредно благи и прелестни хора, които доста ме поддържат и са подготвени да приказват на всеки език. Езикът на добротата не се нуждае от превод. Разбира се, имам и злобари, само че съгласно мен е явно какво съм правила през последните години. Израснала съм в друга страна и пребивавам в чужбина през последните 9 години. Живях към 5 години в Лондон, където приключих магистратура и строя кариерата си в чужбина. Но когато пристигам в България, постоянно се пробвам да бъда потребна на обществото и хората. Не тъй като изпитвам комплекс, а тъй като откровено обичам тази страна и числя се към нея.

- С какво се занимаваш, когато не си на стилния подиум?

- В момента съм фокусирана на моята актьорска кариера в Индия и вземам доста уроци и отивам на прослушвания. Всеки ден спортувам - кикбокс, тенис, тичане, йога, танци. Това е моето всекидневие. Имам доста ползи, постоянно изучавам нещо като изкуство, логика на психиката. Стремя се да покачвам равнището на своята осведоменост и просвета.

- Готова ли си да живееш в среда без улеснения, както ще е в „ Сървайвър “, и с задоволително рискове във всеки един миг?

- Готова съм и считам, че имам всички качества да устоя почтено всички тествания.

- От какво те е боязън най-вече? Какви страхове имаш?

- Много оценявам персоналното пространство и може би най-трудното нещо е да съм непрекъснато измежду хора. Но имам и този опит. И сигурно човек е обществено създание и това също е естествена среда на местообитание. Не мисля, че ще имам някакви усложнения, тъй като всички ще сме в идентични условия.



- А какво е способно да те накара да се откажеш?

Не премислям да се отхвърлям. Умея да вземам ексцентрични решения и да намирам разнообразни изходи от безусловно всяка обстановка.

- Какво очакваш от останалите участници в „ Сървайвър “ и познаваш ли някои от тях отпреди?

- Нямам никакви упования. За себе си мога да кажа единствено, че се отнасям с почитание към всички и виждам положителното във всеки човек. В тази игра доста хора са почтени за победа, само че премията ще откри своя воин. Вярвам, че даже в такива конкурентни условия хората могат да запазят добротата в сърцата си и да намерят взаимно съгласие. За участниците нямам мнение, както и те за мен. Това е неповторим късмет да направим впечатление не от обществения облик, а от държанието на индивида и неговите качества.



- Готова ли си за интригите, които сигурно ще се заформят?

Ще бъде забавно. В елементарния живот интригата ме заобикаля, само че разбирам формата на шоуто. Във всеки случай най-важното е силата на духа и издръжливостта. Основният ми фокус е да мина през всички тествания с достолепие.

- Вероятно всички ще се запитат – имаш ли човек до себе си и какви цели имаш в персонален проект?

Посветих всички съществени години от живота си на саморазвитие, основаване на себе си като персона, следване на моите цели, кариера, опция да оказвам помощ на другите, да бъда потребна на света. Около мен постоянно има доста положителни хора. Винаги съм заобиколена от най-успешните, умни и забавни хора, имам доста другари. Що се отнася до персоналния ми живот, то главно постоянно съм сама. Когато срещна моят човек, ще се стремя да основа щастливо семейство. Но в този момент съм подготвена за премеждие!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР