Марен Лундби спечели олимпийската титла в ски-скока при жените в

...
Марен Лундби спечели олимпийската титла в ски-скока при жените в
Коментари Харесай

Норвежка спечели титлата в ски-скока в Пьонгчанг

Марен Лундби завоюва олимпийската купа в ски-скока при дамите в Пьонгчанг. 23-годишната норвежка направи опити от 105.5 и 110.0 метра и получи общо 264.6 точки. На олимпиадата в Сочи през 2014 година Лундби приключи едвам на осмото място, до момента в който в този момент извънредно мощният втори скок й оказа помощ да се поздрави с първа олимпийска купа в своята кариера.

На второ място остана Катарина Алтхаус от Германия. Тя има 252.6 точки след опити от 106.5 и 106 метра. Трета се подреди посочената за любимка и четирикратна носителка на Световната купа в дисциплината Сара Таканаши.

Японката, приключила на четвърто място в Сочи, има 243.8 точки след два скока по 103.5 метра. Олимпийската шампионка от 2014 година Карина Фогт (Германия) остана на петото място след опити от 97.0 и 101.5 метра и резултат 227.9 точки.

Завършилата втора преди четири години австрийка Даниела Ирашко-Щолц се подреди незабавно след Фогт.

Четвърта в крайното класиране в ски-скока е олимпийската спортистка от Русия Ирина Авакумова. Марен Лундби, която има седем победи за Световната купа, завоюва втори златен и общо девети орден за Норвегия на олимпийските игри в Пьончан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР