Маратонът в Плевен – най-значимото състезание за региона, се завръща

...
Маратонът в Плевен – най-значимото състезание за региона, се завръща
Коментари Харесай

Осмият Маратон на приятелството „Плевен“ в помощ на децата с интелектуални затруднения |

Маратонът в Плевен – най-значимото съревнование за района, се завръща на 22-и май 2022 година Очаква се събитието за следващ път да събере в града стотици фенове на дейния метод на живот, обединени към обща идея.

Със своите седем издания, в които се включиха общо над три хиляди участника от разнообразни страни, Маратонът на другарството в Плевен затвърди името си и се трансформира в едно от най-обичаните и чакани спортни събития в страната. Предлагайки огромно многообразие от дисциплини, маратонът през годините се разви освен като съревнование за одобрени спортисти, само че и като фамилно събитие, провокиращо хора в необятен възрастов диапазон да спортуват.

Най-младият играч до момента е едвам 2-годишен, най-възрастният – на 84, а за тазгодишното тичане на 42,2 км към този момент има записал се 85-годишен участник. За да създадат събитието още по-привлекателно и налично и за начинаещи бегачи, уредниците за втора поредна година включват набиращата от ден на ден известност 10-километрова отдалеченост. По този метод надпреварата към този момент има шест съществени дисциплини, измежду които типичен маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2 х 10,55 км), 10,55 км, 3-километров безвъзмезден всеобщ крос „ Аз мога “, както и Fun Run Kids – детско тичане с разнообразни дистанции съгласно възрастовата група с безвъзмездна регистрация.

Освен спортната част, осмият маратон в Плевен ще предложи и атрактивна стратегия на централния градски площад. Тя включва игрите навън Park+, които по наличен и занимателен метод разпространяват дейния метод на живот. Всички гости на града ще могат да вземат участие в занимания с мини-волейбол, тенис, уроци по танци и други интензивности. Маратонът в Плевен е не просто спортно съревнование, а фамилно събитие с благотворителна идея.

Мотото на тазгодишното издание е „ Бягаме в Плевен в поддръжка на деца с интелектуални усложнения “. Всички участници в събитието и решилите да създадат подаяние ще могат да поддържат самодейността на Българска асоциация за лица с интелектуални усложнения – гр. Плевен. Набраните средства ще се употребяват за закупуване на материали за построяването на арт лечебен ъгъл за работа с глина към Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания – гр. Плевен. Каузата е в продължение на самодейността на второто издание на маратона от 2015 година, когато с помощта на дарения и отделени средства от таксите за присъединяване в надпреварата бяха обособени и оборудвани две зали в ЦСРИДУ – Плевен за осъществяване на двигателна рехабилитация и за занимания по системата на Монтесори.

Всеки, който желае да поддържа идеята на осмия Маратон на другарството в Плевен, може да го направи с подаяние от уеб страницата на събитието –

Маратон на другарството в Плевен е отворен както за експерти, по този начин и за фенове и всички, които желаят да се заредят с положително въодушевление. Регистрацията продължава на уеб страницата plevenmarathon.com, като уредниците оферират гратис записване за всички участници в 3-километровия всеобщ крос „ Аз мога “, за децата, които се включат във Fun Run Kids, както и ветераните на възраст над 60 години. За втора поредна годината трасето на надпреварата се отваря и за хора с увреждания, които могат да се включат без такса за присъединяване.

„ По този метод желаеме да покажем, че тези хора са интегрална част от нашето общество и имат равни права с всички останали “, споделя за самодейността на събитието Станимира Георгиева, съорганизатор на маратона. Събитието ще се организира благодарение на доброволци от страната и чужбина, които се включват както в предварителната организация, по този начин и в деня на събитието. Сред решилите за поредна година да дадат своя принос са цели фамилии, които ще дойдат в Плевен особено, с цел да са в помощ на маратона и неговата идея. Най-малките записали се да доброволстват към този момент са едвам на 6 и 7 години.

Осмият маратон в Плевен се провежда от водещи фондации и обществени предприятия в България, чиято съществена задача е да поддържат хора в неравностойно състояние и с разнообразни качества: фондация „ Светът на Мария ", Фондация “Сошъл Фючър - Jamba ”, „ Айс-Оупън “, Национален алианс за обществена отговорност, в партньорство с Община Плевен, СКЛА Феникс, Семеен кодекс Elite Running от Румъния, Българска асоциация за лица с интелектуални усложнения, Фондация BCause, Аутизъм Днес и с поддръжката на доста компании, за които корпоративната и обществена отговорност, приносът към построяването на обективна обществена среда и стабилно бъдеще са залегнали в основата на бизнеса им.

Повече информация за Маратон „ Плевен ”:

- уеб страница:

- Фейсбук страница:

- събитието във Фейсбук: https://rebrand.ly/zkuz1xd
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР