Мануел Роча е бил посланик в БоливияБивш американски посланик в

...
Мануел Роча е бил посланик в БоливияБивш американски посланик в
Коментари Харесай

Висш US дипломат шпионирал 40 години за Куба

Мануел Роча е бил дипломат в Боливия
Бивш американски дипломат в Боливия Виктор Мануел Роча беше упрекнат, че е шпионирал Съединени американски щати в интерес на Куба “в продължение на над 40 години ”, предадe “Reuters ”, като цитира изказване на американското министерство на правораздаването.

Случаят на Виктор Мануел Роча, на 73 години, е “едно от най-продължителните и на високо ниво внедрявания на задграничен сътрудник в американската страна ”, се споделя в изказване на американския министър на правораздаването Мерик Гарланд.

Дейността на сътрудник Мануел Роча е продължавала най-малко от 1981 година, като той се е срещал със чиновници на кубинското разузнаване и е предоставял на държавното управление на Съединени американски щати погрешна информация за пътуванията и контактите си. Дипломатът е заемал също по този начин високи постове и в Аржентина и Хавана, отбелязва Асошиейтед прес.

ФБР е научило за връзките сред дипломата и кубинското разузнаване предходната година и е употребило серия от секрети срещи с човек, представящ се за чиновник на кубинските служби. На една от срещите си Мануел Роча е декларирал, че разследващите служби са му споделили да “води естествен живот ” и той е основал изкуствената идентичност на “човек с десни убеждения ”. Ексдипоматът споделил също, че постоянно се е страхувал от изменничество, излиза наяве от обвинителния акт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР