Мантинелите по българските магистрали, които трябва да предпазват шофьорите, са

...
Мантинелите по българските магистрали, които трябва да предпазват шофьорите, са
Коментари Харесай

Мантинелите по АМ Тракия и АМ Марица: Смазани, огънати и унищожени

Мантинелите по българските автомагистрали, които би трябвало да защищават водачите, са унищожени или съвсем липсват на доста места , съобщи БГНЕС.

На места по автомагистралите " Тракия " и " Марица " мантинелите липсват в продължение на 50 до 100 метра, което заплашва живота на пътуващите. На други места мантинелите са били унищожени толкоз от дълго време, че е останала единствено ръждата, както и елементи от аварирали ТИР-ове, които са потънали в земята.

Най-ужасяващи са гледките на завоите, където в най-острата част липсва мантинела или тя е повалена на земята. С три думи мантинелите по тези две автомагистрали могат да бъдат разказани по този начин: смазани, огънати и унищожени.

Трагично е и ситуацията на местата, планувани за отдих на водачите. Бетонните кошчета на паркингите са съвсем невидими, заринати под голям пласт отпадъци. Явно отговарящите за поддръжката разчитат, че отпадъците ще се разградят сами, само че за задачата би трябвало да изчакаме... няколкостотин години, тъй като пластмасата не се разгражда незабавно.
 Камион се обърна край Автомагистрала
Камион се обърна край Автомагистрала " Тракия "

Шофьорът е признат в болница

Богдан Милчев от Института за пътна сигурност съобщи пред БГНЕС, че поддръжката на автомагистралите е спряла от месец май.

" Алармирахме всички институции, че е належащо да обезопасят неотложно развалената инфраструктура , тъй като тя е рискова . Това обаче не се случи. Министърът на районното развиване арх. Виолета Комитова в отговора на нашия отчет даде обещание, че до 10 дни ще стартира възобновяване на мантинелите... Това беше преди към 20 дни. Сега виждаме от репортажа на вашия екип, че такова възобновяване не е подхванато ", сподели специалистът.

Той обърна внимание на обстоятелството, че парите за възобновяване на развалената инфраструктура би трябвало да бъдат взети от застрахователите, които заплащат компенсациите.

Автомагистрала " Тракия " е най-смъртоносната в целия Европейски Съюз. За три години там са починали повече от 108 индивида. Има над 100 места по Автомагистрала Тракия, които не са обезопасени, а са извънредно рискови. Това демонстрира, че би трябвало да бъдат подхванати дейности за нейното обезопасяване.
 Бившият началник на
Бившият началник на " Автомагистрали " опровергава Комитова за ремонта на Автомагистрала " Тракия "

Той бил плануван година и половина преди започването на същинската част по осъществяването му

Богдан Милчев прикани министъра на вътрешните работи Бойко Рашков да употребява дрона на Министерство на вътрешните работи, за да се документират всички проблеми по Автомагистрала " Тракия " и " Марица " . " Ако министър Рашков в действителност е угрижен за човешкото здраве, а не се управлява от политически претекстове, би трябвало да снима с дрона " Тракия " и " Марица ". Така ще се откри какъв брой рискови са те и да накара министър Комитова да поправи проблемите ", съобщи той.

На местата, където мантинелите са прекратени скоростта би трябвало да бъде свалена до 90 км/ч., а това ще изнерви доста водачите, защото проблематичните сектори, както към този момент написахме, са повече от 100.

" В момента виждаме, че Министерство на регионалното развитие не е готово да взема решение оперативни належащи въпроси с инфраструктурата на България. Те имат доста мощна политическа визия какво би трябвало да свършат за два месеца, само че когато ръководят към този момент 6 месеца , те нямат тази подготовка и потенциал да ръководят безвредно инфраструктурата. Правителството на Бойко Борисов имитираше сигурност, а служебното държавно управление отхвърля да подсигурява сигурност. И двете са еднообразно рискови за българските жители ", безапелационен е Богдан Милчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР