Манията по здравословното хранене все повече се преекспонира. Дори да

...
Манията по здравословното хранене все повече се преекспонира. Дори да
Коментари Харесай

Храните и напитките, които всъщност не са толкова здравословни

Манията по здравословното хранене от ден на ден се преекспонира. Дори да не сме наясно какво тъкмо и по какъв брой да ядем, все ни влече към това, което всички пропагандират, че би трябвало да ядем. Но постоянно с препоръчваните като потребни храни и питиета има дребни (и не толкова) уловки , с които би трябвало да сме осведомени.

Салатите

" На диета съм, ще хапна единствено салата ", споделяме постоянно. Разбира се, миксът от зеленчуци е доста здравословен, само че всички добавки, които постоянно намират място в чинията, мъчно могат да минат за нискокалорични.

 Снимка 342546

Става дума за всевъзможни сирена, бекони, крутони и най-много дресингите, по този начин обичани. По-добре е да желаеме сосовете да бъдат настрана от салатите, да заобикаляме всичко с майонеза, да сменяем крутоните със семена, а самия дресинг - с портокалов или лимонен сок.

0% мазнини

Тук уловката е, че все нещо би трябвало да ги размени, с цел да не бъде храната изцяло безвкусна . Точно както напитките без захар са по-вредни поради подсладителите в тях, по този начин и продуктите без мазнини не са най-хубавият избор.

 Снимка 342563

Най-често в тях се прибавят по-големи количества захар и натрий . А презумцията за никакви мазнини ни подтиква да ги ядем в по-големи количества. А това не значи и нула калории.

Вместо мляко с 0,1% масленост, по-добре да предпочетем това с 1.5 или 2%. А една бисквитка без етикет " свободна от мазнини " е по-добра алтернатива от десетина от тази категория. Вместо дресинг без мазнини, по-добре да заложим на примес от зехтин и лимонен сок или оцет.

Енергия и освен

Енергийните барчета наподобяват като изкушаващ избор за бързо насищане на глада. Но това, че са в такава дребна опаковка, се оказва много лъжовно . Както и името им.

 Снимка 342561

В тях може да има доста витамини и минерали, които са потребни, само че и не по-малко бяло брашно и подсладители. Високофруктозният царевичен сироп и наситените мазнини, които се сдържат в енергийните барчета , могат да ни подсигуряват още няколкостотин калории на ден.

Смутита

Проблем тук е, че главната съставна част на смутитата, които си купуваме, е плодовият сок . А той подсигурява калории без потребните фибри от плодовете.

 Снимка 342565

Често се прибавят и мляко, сметана или подслади за възстановяване на усета. По-добрата опция е кофичка нискомаслено мляко и няколко резена плод.

Изотоничните питиета

Често наподобяват подозрителни най-много поради ярките си цветове - сладкодумен белег за оцветители . Тук обстановката е както при енергийните блокчета - доста витамини и минерали, само че не и по-малко захари.

 Снимка 342562

Те са съвсем колкото в колата и това прави обичаните питиета на спортистите всичко друго, само че не и здравословни , написа Health.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР