Мандрата в град Елена е възстановила на Държавния резерв цялото

...
Мандрата в град Елена е възстановила на Държавния резерв цялото
Коментари Харесай

Мандрата в Елена е възстановила на Държавния резерв 64 тона кашкавал

Мандрата в град Елена е възстановила на Държавния запас цялото количество от 64 тона кашкавал от военновременните ресурси и двете страни са прекратили договорните си връзки. Това потвърдиха за БНР от управлението на млекопреработвателното дружество и от Агенция „ Държавен запас и военновременни ресурси “.

В решение на Великотърновския административен съд от 19 април тази година беше доказана, съхранявани в сдружението като военновременен ресурс към януари 2020 година.

По контракт Еленската мандра е съхранител на 64 тона кашкавал за Държавния запас. 

При инспекциите са установени голям брой нарушавания, уточни пред БНР Никола Костадинов, шеф на териториалната дирекция на Държавния запас във Велико Търново. 

„ Количествата би трябвало да се съхраняват на дефинира места. При тези инспекции те не са открити. Преценено е, че сдружението е рисков съхранител “.

 Никола Костадинов, шеф на териториалната дирекция на Държавния запас във Велико Търново

Управителят на Еленската мандра Стефан Василев отхвърля:

„ Кашкавалът беше вътре в предприятието. Ние имаме два протокола – един на Държавен запас, че не е бил тук, и един на нашата комисия, че е бил тук “.

64 тона кашкавал са възобновени в цялостни количества на страната през месец май предходната година, договорът е преустановен, показаха Костадинов и Василев. 

„ Всичко е изтеглено в цялостния му размер. Ние нямаме нито едно количество там “, съобщи Никола Костадинов. 

„ Нямаме връзки. В момента те ни дължат по тяхна сметка  23 хиляди лв., а по моя сметка 65 хиляди лв. “, сподели Стефан Василев.

 Управителят на мандрата в Елена Стефан Василев

Няма нанесена вреда на държавния бюджет, се показва в позиция до БНР на Станимир Пеев, ръководител на ДА „ Държавен запас и военновременни ресурси “. 

От Еленската мандра са безапелационни, че няма да си платят санкциите, доказани от съда.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР