Мандалото хлопна за Има такъв народ. Преговори с Има такъв

...
Мандалото хлопна за Има такъв народ. Преговори с Има такъв
Коментари Харесай

Нинова: Няма да водим повече разговори с ИТН

Мандалото хлопна за " ИТН ". Преговори с " ИТН " няма да водим повече. Това сподели пред БТВ водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова. Отстъпихме всичко допустимо, няма връщане обратно повече, добави тя.

Пети път " ИТН " да счупят страната, да си играят с обществото, единствено тъй като някой споделя откъм гърба какво и по какъв начин да се случва - няма да стане, сподели още Нинова.

" Отпадането на Има Такъв Народ от договарянията е решение на нас, като мандатоносител, които водим договарянията. Няма да водим повече диалози с Има Такъв Народ и го намирам за рационално и обикновено. Обратното значи да сложим пред риск България. Всеки път може някой да се обиди и да реши да смъква държавното управление, единствено тъй като някой различен му е споделил - в този момент ", добави тя.

Преговорите са живи. Ние демонстрираме самообладание, мъдрост от самото начало, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Ние организираме договаряния за държавно управление на България, а не курс по психотерапия за Аз-а, разяснява още Нинова. " Има Такъв Народ споделят, че се усещат афектирани, тъй като никой не ги питал за стратегия, никой не ги питал за закони, слагали сме им ги на масата и сме им казвали или гласувате или край - това не е правилно. Ние от Българска социалистическа партия убедихме другите да отворим програмата към Има Такъв Народ. И казахме - дано да им дадем опция да я попълнят ", изясни Корнелия Нинова.

Тя съобщи, че не е правилно, че не са дали опция на Има Такъв Народ да вземат участие в процеса по договаряния. От " Продължаваме промяната " споделиха - или приемате антикорупционния закон, събрахме ги с големи старания, убедихме и двете страни - дайте да отстъпим, Има Такъв Народ обявиха, че желаят ремонти, убедихме Политическа партия с доста старания и се съгласихме, че ще променяме закона за корупцията. И това искане на Има Такъв Народ е изпълнено. Днес те дават още един мотив за нашето разбиране, че не това е повода да се отдръпват, означи Нинова. Причината е, че остарялото статукво, обвързаността - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " се изплашиха, че нещата потръгват и се дръпнаха. Мисля, че те са въздействали върху Има Такъв Народ, сподели Нинова.

По думите й програмата за ръководство е доста добра. Ние държим да довършим този документ, в това число и с оферти на " ИТН ". Това, което имаме като идеология и стратегия, е заложено, уточни Нинова.В сряда ще бъде ясно дали Българска социалистическа партия ще показа план за кабинет с третия мандат. Относно думите на президента Румен Радев за мандата:

" Направи ми усещане реакцията на ГЕРБ. Симбиозата на ГЕРБ, ДБС и президента не е от скоро. От началото президентът биеше по обединението ". " Президентът да излезе и да каже - Връщайте ми мандата вдругиден или пробвайте да съставите държавно управление, а не да увърта към репликата - Ами да съблюдава конституцията ", добави Нинова.

Според нея натискът за бързото връщане на третия мандат е поради идните промени в антикорупционното законодателство. " Бойко Рашков беше праволинеен като длъжностен министър на Министерство на вътрешните работи. Реакцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше доста гневна. Свръхнормална беше реакцията им ", добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова показа, че единственото име, което е обсъждано за министър председател, е Асен Василев, защото е редно най-голямата партия да излъчи човек за поста. Името на Кирил Петков не е споменавано за министерски пост. На въпрос дали се е засегнала от думите на Христо Иванов, Нинова съобщи, че е била впечатлена, че при техните старания за това какво да вършат с България, сътрудниците им са имали в главите си мисли за постове.

" Голяма част от това, което сподели Христо Иванов, няма общо с договарянията, които водихме. Това е тяхна вътрешнопартийна работа ", означи водачът на Българска социалистическа партия.Тя добави, че не се е впечатлила от това, което е чула за себе си. " Чувала съм за себе си всевъзможни характерности - и обиди, и хвалби, и това не ме впечатлява. Съдя за хората по работата им. Не ми е в стила, може да прозвучи нескромно, само че за пръв път България, откогато сме в Европейски Съюз, е преди всичко по стопанска система, промишлено произвеждане и индустриално развиване. Това е оценката за моята работа и екипа ", съобщи Нинова.

Тя добави, че не е правила опити да беседва със Слави Трифонов след изтеклия запис. " Когато получихме мандата, му се обадих на Слави, питах го желае ли да вършим държавно управление - Да. Започваме договаряния, ще се отзовете ли - Да. Направих всичко държавнически и отговорно. Може би преди Слави да излезе с това послание, можеше да звънне и да каже - Прекратявам, излизам и го споделям. Просто от уместност ", означи Корнелия Нинова.

По отношение на възможен длъжностен кабинет, Корнелия Нинова съобщи, че той не може да реагира съществено и с значими решения на значимите провокации, които ни чакат. " Прогнозирам, че наесен и зимата ще се наложи да имаме таван на цените. Вече и в Европа постановат такива. Ако няма парламент - няма кой да го направи. В Унгария има на питателните артикули. Румъния вкара на олио, на пшеница, на самун. Служебен кабинет ще има - без парламент - представете си още веднъж един скок на цените и да се наложи да се вземе това решение, с цел да се избавя народът - няма кой да го вземе. Затова в този момент споделяме - би трябвало да има работещ парламент ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР