Манчестър Юнайтед затвърди силната си форма и ще играе на

...
Манчестър Юнайтед затвърди силната си форма и ще играе на
Коментари Харесай

Смешна дузпа и едно полувреме не помогнаха на Барса - Юнайтед с грандиозен обрат!

Манчестър Юнайтед затвърди мощната си форма и ще играе на 1/8-финал в Лига Европа, откакто изхвърли Барселона в най-очаквания конфликт от плейофния кръг във етапа на елиминациите. На реванша на “Олд Трафорд ” “червените дяволи ” се постановиха с 2:1 след поврат, което се оказа задоволително след 2:2 преди седмица в каталунската столица.

Роберт Левандовски беше прецизен за испанците от углавен удар в 18-ата минута, само че в 47-ата Фред изравни. Антони осъществя оказалия се надвит гол в 73-тата.

Жребият за идващия кръг ще е в петък по обяд (13:00 часа), като представителят на Премиър лийг ще е непоставен и ще изтегли един всред Роял Юнион СЖ, Фрайбург, Ференцварош, Фейенорд, Бетис, Реал Сосиедад или Фенербахче.

Така Юнайтед единствен от британските отбори към момента играе в четири шампионата. В края на седмицата тимът го чака край за Купата на лигата, трети е във Висшата лига, а и е в шампионата за Купата на Англия.

Мениджърът на домакините Ерик загар Хаг заложи на същия състав от първия мач с една смяна - Лисандро Мартинес вместо Маласия.

Испанците бяха без санкции Гави и контузените Педри и Усман Дембеле. В последна сметка треньорът Чави Ернандес избра да заложи на четирима халфове, като това включва Сержи Роберто и Франк Кесие.

" Червените дяволи " имаха късмет да излязат напред още в 3-тата минута, когато Бруно Фернандеш се оказа непокрит в наказателното поле и шутира, само че Тер Стеген отрази.



Веднага обаче каталунците насочиха рисков удар посредством Рафиня. В последвалите минути се стигна до няколко рискове, с цел да пристигна нарушаване на Бруно против Алехандро Балде, за което реферът Клеман Тюрпен уточни бялата точка пред вратата на Юнайтед.

С известна доза шанс Левандовски трансформира дузпата в гол - 1:0 за Барса, като минутата към този момент беше 18-а.

След това атрактивният футбол от началните минути изчезна и на " Олд Трафорд " стана скучно. Липсваха някакви съществени рискове. Интересно стана чак във финалните секунди на постоянното време на полувремето, когато Давид де Хеа сгреши при изнасянето на топката, пращайки я на пътя на Сержи Роберто. Испанецът обаче не съумя да се възползва и по този начин провали този отличен късмет.

На полувремето Тен Хаг размени Вегхорст с Антони и направи промени в офанзива.

Само две минути след подновяването на играта Юнайтед изравни посредством Фред, който осъществя след подаване на Фернандеш.

Това попадение върна " напечената " атмосфера и срещата стана надалеч по-интересна. В 59-ата Бруно Фернандеш изрита топката в тялото на падналия Де Йонг, което докара до сдърпване сред футболистите и два жълти картона.

Изненадващо включване на Жул Кунде в офанзива за малко да донесе гол за Барса в 64-тата минута. Французинът съумя да засече с глава, само че Де Хеа мазета в корнер.

За последните 20 минути от постоянното време Чави се върна към смеха с трима нападатели, вкарвайки Феран Торес за сметка на Сержи Роберто.

Малко по-късно обаче - в 73-тата, Манчестър Юн поведе в резултата. Точен беше Антони с диагонален удар.

Домакините имаха късмет за трето попадение в 79-ата, когато Гарначо нахлу по лявото крило и подаде към Рашфорд, само че той не съумя да засече.

В края последва напън на " блаугранас ", който обаче беше отбиван от играчите в алено. В добавеното време Ансу Фати не съумя да засече тъкмо положително центриране.

Но и това не беше всичко, тъй като в заключителните секунди Варан мазета влизащата в мрежата топка след удар на Левандовски, въпреки да беше отсъдена засада при офанзивата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР