Манчестър Юнайтед се възползва по най-добрия начин от първата загуба

...
Манчестър Юнайтед се възползва по най-добрия начин от първата загуба
Коментари Харесай

С магически голове Юнайтед напука яко грънците на Стоук

Манчестър Юнайтед се възползва по най-хубавия метод от първата загуба на градския си противник Сити този сезон, с цел да понижи малко изоставането от върха. "Червените дяволи " с лекост надвиха в семейството си на Стоук Сити с 3:0 и редуцираха задатъка на "гражданите " на 12 точки.

Всичко в този мач беше решено още преди почивката, когато домакините нанизаха две безответни попадения, кое от кое по-красиви. Първо Антонио Валенсия откри след единствено 9 минути игра, а малко преди почивката Антони Марсиал удвои и прекърши стремежа на противника. В заключителната четвърт на мача Ромелу Лукаку единствено оформи крайния резултат.

Мачът стартира превъзходно за момчетата на Жозе Моуриньо. Те натиснаха "грънчарите " през цялото време и това им се отплати с ранно попадение. Още в 9-та минута Пол Погба откри Антонио Валенсия отдясно на наказателното поле и еквадорецът с мощен шут в далечния ъгъл на вратаря направи 1:0.



Това попадение успокои домакините, само че май релаксът им пристигна допълнително. Защото Стоук живна и на собствен ред имаше няколко страхотни шанса, които можеха да доведат до изненадващо равнене. Но те бяха пропуснати от Стивън Айрлънд, който играеше първия си мач като титуляр в Премиършип от близо три години.

Той се озова на два пъти към точката на дузпата, само че мерникът му изневери и прати топката на сантиметри настрана от вратата. А и Джердан Шакири не можа да откри задачата при една от следващите хубави офанзиви на "грънчарите " след попадението на Валенсия.



Най-голямата опция обаче се откри пред Ерик-Максим Чупо-Мотинг в 26-та минута, когато Давид де Хеа нескопосано отби една топка на крайници му и камерунецът стреля към опразнената врата, само че в последния миг бранител с долната част на кръста почисти в корнер.

Целият порив на гостите беше погубен в 38-та минута. Тогава една открадната топка в центъра разреши да бъде открит Ромелу Лукаку на тъча, а той продължи към Пол Погба. Французинът с прекрасен пас откри Антони Марсиал пред наказателното поле, а нападателят с първото си допиране прати фалцов удар надалеч от обсега на вратаря Джак Бътланд за 2:0.



При този резултат пристигна и почивката, а спечелилият в този мач на процедура беше явен. Трябва да се означи обаче, че в продължението на първата част удар на Шакири беше избит от Де Хеа и по този начин това прелестно статукво за Юнайтед се резервира.



След подновяването на играта домакините се забавляваха на терена. Антони Марсиал в 59-та минута и Хуан Мата в 62-та изпуснаха страшни шансове за "червените дяволи ". Испанецът пропиля още един късмет по-късно, а в 66-та минута даже се разписа, само че попадението му беше анулирано поради засада.

Третото попадение въпреки всичко падна и то беше реалност в 72-та минута. Тогава Ромелу Лукаку получи една топка в наказателното поле, гардира сред трима и с удар в близкия ъгъл на вратаря щеше да скъса мрежата за 3:0. Така той постави завършек на съвсем едномесечната си голова суша в Премиършип, откакто за последно вкара на 17 декември на Уест Бромич.



До края на мача и двата отбора имаха по един късмет за гол. Маркъс Рашфорд обаче не беше прецизен за Юнайтед, а Маме Бирам Диуф изпусна да означи най-малко почетен гол за "грънчарите ". И по този начин с класика на сметката си домакините се поздравиха с трите точки.

С тях в актива си Манчестър Юнайтед към този момент има 50 след 23 кръга и е на второто място, на 12 зад водача Манчестър Сити. Стоук Сити пък остава в зоната на изпадащите със своите 20 точки, на една от избавителния бряг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР