Манчестър Юнайтед победи с 4:2 четвъртодивизионния Нюпорт Каунти в мач

...
Манчестър Юнайтед победи с 4:2 четвъртодивизионния Нюпорт Каунти в мач
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед сломи четвъртодивизионен тим за 1/8-финал на ФА Къп

Манчестър Юнайтед победи с 4:2 четвъртодивизионния Нюпорт Каунти в мач от 1/16-финалите на ФА Къп. " Червените дяволи " започнаха мощно срещата и стигнаха до тва бързи гола. В 36-ата минута обаче Брин Морис осъществя прословут гол, с цел да върне четвъртодивизионния отбор в срещата.

През второто полувреме домакините стигнаха до равенството 2:2, само че по-късно Антони и Расмус Хойлунд се разписаха, с цел да оформят крайния резултат. Така отборът на Ерик загар Хаг ще срещне победителя от двубоя Бристол Сити -  Нотингам Форест в идната фаза на шампионата.

В 3-ата минута Антони получи отдясно. Той проби във вътрешността и стреля с левия си крайник от границата на наказателното поле. Неговото осъществяване бе ориентирано към далечния ъгъл, само че не беше тъкмо.

Четири минути по-късно Антони бе минал отляво и получи от Бруно Фернандеш, след което върна към португалеца. Той шутира от ръба на пеналтерията, а шутът му се оказа неспасяем за стража на Нюпорт.

В 11-ата минута Антони получи от присъединилия се напред Диого Далот. Бразилецът незабавно шутира, само че топката прелетя настрана от задачата.

Две минути по-късно Коби Мейну вкара дебютния си гол за " алените дяволи ". Диого Далот още веднъж бе асистентът, бекът откри 18-годишния в пеналтерията на домакините, а той на своя страна не сгреши и прати топката в мрежата.

Алехандро Гарначо бе изведен с превъзходен пас отляво в 18-ата минута. Аржентинецът навлезе в наказателното на Нюпорт, след което стреля, а топката срещна напречната греда и излезе.

В 25-ата минута пристигна и първата по-опасна обстановка пред вратата на Манчестър Юнайтед. Евънс съумя да стреля поворно, откакто първият му опит бе блокиран от Лисандро Мартинес. Уелският футболист потърси близкия ъгъл, само че Байъндър избави.

Шест минути по-късно Антони още веднъж получи отдясно и съумя да пробие във вътрешността, като стреля с левия крайник от границата на наказателното. Изпълнението му бе тъкмо, само че Таунзенд съумя да отбие топката над вратата си.

Стражът на Нюпорт изстреля топката напред в 36-ата минута, а тя бе свалена към Брин Морис, който шутира от сериозна отдалеченост. Топката рикошира от Лисандро Мартинес и Байнъдръ не съумя да стигне до нея.

В продълженията Таунзенд трябваше да се намесва, с цел да избие удар на Бруно Фернандеш от границата на наказателното поле.

Две минути след началото на второто полувреме Адам Люис получи по левия фланг, след което пусна остро центриране в пеналтерията на " алените дяволи ". До топката стигна Уил Евънс, който я чукна, а тя рикошира и от крайници на Рафаел Варан, с цел да влезе в мрежата на гостите за 2:2.

В 54-ата минута Антони съумя да резервира топката в наказателното на Нюпорт, той се обърна и откри Хойлунд, който пък продължи към Бруно Фернандеш. Капитанът стреля от придвижване с десния си крайник, само че Таунзенд съумя да улови. 

Седем минути по-късно Люк Шоу центрира, а на близката греда Лисандро Мартинес насочи топката към вратата на домакините. Ударът на бранителя обаче се удари в тялото на съотборника му Расмус Хойлунд и илзезе в навън.

В 66-ата минута Хенри Чарзли реши да опита шанса си с изстрел от отдалеченост. Изпълнението му по земя обаче мина настрана от задачата и не тормози турския пазач на гостите.

Две минути след това Люк Шоу стреля от разстояние, а ударът му с десния крайник срещна гредата. След това топката попадна в Антони, който съумя да я добави в опразнената врата. Така бразилецът вкара първия си го през актуалната акция на Манчестър Юнайтед.

В 75-ата минута настана безпорядък пред вратата на " алените дяволи ". Двама футболисти на Нюпорт играха с глава след центриране отдясно, само че Хенри Чарзли по този начин и не съумя да стигне до топката, с цел да опита изстрел.

В края на постоянното време Уил Евънс стреля от сериозна отдалеченост. Топката прелетя рисково покрай задачата, само че интервенция на Байъндър не бе нужна.

Расмус Хойлунд също съумя да се разпише. В добавеното време младокът Омари Форсън бе на страхотна позиция, само че неговият удар беше избит от Таунзед. След това до топката стигна датския нападател, който съумя да я прати в мрежата, с цел да оформи крайния резултат.

FT / 2:4

0:1 Бруно Фернандеш 7'

0:2 Коби Мейну 13'

1:2 Брин Морис 36'

2:2 Уил Евънс 47'

2:3 Антони 68'

2:4 Расмус Хойлунд 90+4'

Съставите на двата тима:

Нюпорт: Таунзенд, Бенет, Дилейни, Кларк, Люис, Евънс, МакЛафлин, Морис, Палмър-Холдън, Уайлдъг, Чарзли

Манчестър Юнайтед: Байъндър, Далот, Варан, Мартинес, Шоу, Каземиро, Мейну, Фернандеш, Гарначо, Антони, Хойлунд
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР