Манчестър Юнайтед победи казахстанския шампион Астана с 1:0 в среща

...
Манчестър Юнайтед победи казахстанския шампион Астана с 1:0 в среща
Коментари Харесай

17-годишен с исторически гол за "Манчестър Юнайтед", осигури успеха срещу "Астана"

" Манчестър Юнайтед " победи казахстанския първенец " Астана " с 1:0 в среща от първия кръг в група 12 на Лига Европа. " Червените дяволи " играха с пробен състав, в който бяха включени петима играчи, минали през младежката академия на клуба, а междинната възраст на титулярите бе 24 години и 145 дни - най-ниската в европейски мач на британския гранд от 2012 година И уместно за смелия асортимент на реализатори от страна на Оле Гунас Солскяер, в воин за триумфа се трансформира най-младият от всички, получили късмет за изява на " Олд Трафорд " - Мейсън Грийнууд.

17-годишният нападател, който ще чества рожден ден на 1 октомври, означи единственото попадение в 73-ата минута, откакто няколко негови удара в по-ранен стадий от дуела се оказаха неточни. Но при следващия си опит Грийнууд надигра върналия се в отбрана нападател на гостите Дорин Ротариу и стреля остро сред краката на вратаря Ненад Ерич, който до този миг в дуела бе впечатлил с отлични намеси на вратата.
Снимка: Getty Images
По сходство на Маркъс Рашфорд, който през зимата на 2016 година вкара дебютните си голове за " алените дяволи " точно в първия си мач от Лига Европа, Грийнууд стори същото и записа името си като първия състезател, роден през новия век, който бележи попадение за " Манчестър Юнайтед " в формален дуел.

То се оказа задоволително за триумфа, откакто " Астана " не съумя да затрудни съществено домакините с рисковите си набези в заключителните минути. Казахстанският отбор е в групите на Лига Европа за четвърти следващ сезон, само че продължава да страда при гостуванията си, като в 10 от тях от 2016 година насам към този момент има 6 загуби.

Европейски дебют за " алените дяволи " записа Ейнджъл Гомес, а измежду титулярите бяха също Аксел Туанзебе и Таит Чонг. Всъщност за първи път от 2009 година в стартовата единайсеторка на " Юнайтед " в европейски дуел имаше трима юноши, а предходния сходен случай бе през 2009 година с наличието в тима на Дани Уелбек, Федерико Македа и Рафаел да Силва.

Във втория кръг от груповата фаза на Лига Европа британският гранд пътува до Холандия за конфликт с АЗ Алкмаар, до момента в който " Астана " приема сръбския " Партизан ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР