Манчестър юнайтед отбеляза рекордни приходи за финансовата 2018-19 година, гласи

...
Манчестър юнайтед отбеляза рекордни приходи за финансовата 2018-19 година, гласи
Коментари Харесай

"Юнайтед" отчете рекордни приходи и се готви за затягане на коланите

Манчестър юнайтед " означи рекордни доходи за финансовата 2018-19 година, гласи отчет на клуба. Рекордьорът по трофеи във Висшата лига е достигнал доходи от 627.1 милиона паунда за финансовата година, която приключва на 30 юни.

Ръстът е 6.3% съпоставен с резултатите преди 12 месеца.

Изпълнителният шеф на клуба Ед Уудърд изрази задоволството си от резултатите на " алените дяволи " и доказателството, че марката продължава да бъде измежду най-разпознаваемите в международен мащаб. Въпреки това шефът на " Юнайтед " открои желанието да се печелят титли. " Това е главната ни цел ".

На Общото заседание беше разисквано и бъдещето на клуба, както и упованията за спад в приходите. Причината е неучастието на " Юнайтед " в Шампионската лига през този сезон. Уудуърд разказа това като " стягане на коланите ".

" Самият факт, че сме в Лига Европа, а не в Шампионската лига води до намаление в нашите доходи от 50-60 милиона паунда. Това е единствено на пръв взор, има и други последици ", добави Уудърд.

Предварителните прогнози са през юни 2020 година приходите на " Юнайтед " да бъдат сред 560 и 580 милиона паунда. Печалбата също ще спадне с към 30 милиона паунда. Освен това " алените дяволи " похарчиха и над 150 милиона паунда за нови футболисти.

Ако не приключи измежду първите четири във Висшата лига или не се завърне в Шампионската лига посредством продобиване на Лига Европа " Юнайтед " рискува и други загуби. Клубът е застрашен да получи с 30% по-малко по договорката си с " Адидас ". В контракта сред двете страни има уговорка при безучастие на " Юнайтед " в Шампионската лига в две следващи години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР